La Timisoara se poate iesi oficial la picnic doar la Padurea Verde

De A.S.
Reactualizat la:
3Comentarii
La Timisoara se poate iesi oficial la picnic doar la Padurea Verde
Atenţie ce planuri de grătare vă faceţi pentru sfârşitul de săptămână şi de 1 Mai pentru că a intrat în vigoare Legea picnicului. Reprezentanţii Poliţiei Locale atrag atenţia că, la nivelul municipiului Timişoara, sunt permise astfel de activităţi doar la Pădurea Verde, vizavi de Muzeul Satului Bănăţean, chiar dacă zona nu este amenajată în acest sens aşa cum ar trebui. Poliţiştii locali îi vor vizita pe cei ieşiţi la picnic!

Oficialii Poliţiei Locale spun că au primit o adresă de la Primăria Timişoara, semnată de şeful Direcţiei de Mediu, Vasile Ciupa, prin care sunt înştiinţaţi că la nivelul municipiului locaţia destinată activităţii de picnic a fost stabilită în zona Pădurea Verde, vizavi de Muzeul Satului. Vorbim despre picnicurile ”tradiţionale” cu mititei şi grătare… Desfăşurarea activităţii de picnic în afara zonelor special amenajate pentru astfel de activităţi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 3.000 de lei potrivit noului act normativ.

„Potrivit Legii 54 din 2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic, zona Pădurea Verde – Muzeul Satului se poate încadra la zone de afluenţă publică consacrate, adică zone în care publicul obişnuieşte să petreacă ocazional timpul liber, aşa cum ni s-a comunicat de altfel prin adresă de către Direcţia de Mediu din cadrul Primăriei”, precizează purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Locale Timişoara, Daniela Seracin.

Chiar dacă în lege se face referire la zone special amenajate pentru picnic, în zona indicată, de la Pădurea Verde, nu se poate vorbi chiar despre aşa ceva. Şi asta în condiţiile în care legea cuprinde obligaţii clare şi pentru administratorul zonelor destinate activităţii de picnic. Administratorul este obligat să asigure amenajarea zonei în care se desfăşoară activităţile de picnic cu respectarea dispoziţiilor în vigoare referitoare la urbanism, silvicultură şi protecţia mediului, zonele să fie marcate, dotate cu containere pentru deşeuri şi să fie indicat orarul de funcţionare, nerespectarea acestor prevederi atrăgând după sine sancţiuni de la 10.000 la 50.000 lei.

„Poliţia Locală Timişoara atrage atenţia că, potrivit noii legi, persoanele fizice care desfăşoară activitatea de picnic sunt obligate să nu distrugă, modifice ori să degradeze panourile informative, marcajele, indicatoarele, construcţiile, împrejmuirile sau orice alte amenajări aflate în perimetrul zonelor amenajate, nerespectarea acestei prevederi atrăgând după sine sancţiuni între 100 lei şi 500 lei”, a mai arătat Daniela Seracin.

Totodată, legea spune că persoanele care ies la picnic trebuie să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă, pentru că altfel riscă amenzi de la 2.000 la 5.000 de lei, şi după ce termină distracţia trebuie să lase locul de picnic curat şi nealterat, în caz contrar riscând sancţiuni de la 300 la 3.000 de lei. Cei care nu aruncă gunoaiele în locurile special amenajate pot primi amenzi de la 200 la 2.000 de lei. Cetăţenii mai sunt obligaţi să nu arunce ţigări, chibrituri sau orice alte obiecte aprinse în alte locuri decât în cele special amenajate şi „să respecte ordinea publică şi bunele moravuri”, nerespectarea acestor prevederi ducând la amenzi de la 300 lei la 3.000 lei.

În lege există prevederi şi cu privire la parcarea autovehiculelor şi satisfacerea necesităţilor fiziologice. Şi una şi alta se poate face doar în zonele şi locurile special amenajate.

„Poliţişti locali vor patrula în mini-vacanţa de 1 Mai în zona respectivă având în vedere în primul rând prevenţia degenerării unor situaţii care ar putea aduce atingere ordinii şi liniştii publice şi bunei desfăşurări a activităţilor organizate de timişorenii care se vor strânge în perimetrul respectiv, cât şi informarea acestora cu privire la prevederile legale”, avertizează purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Locale Timişoara.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor