La Timişoara se lansează o platformă care să ajute la dezvoltarea antreprenoriatului în domeniul high-tech

De Marcel Hoster
La Timişoara se lansează o platformă care să ajute la dezvoltarea antreprenoriatului în domeniul high-tech
© foto: arhiva
Mai mulţi specialişti din domeniul IT au avut iniţiativa înfiinţării unei platforme, Growceanu, care să ajute la dezvoltarea mediului de afaceri regional, mai ales din domeniile high-tech. Prin intermediul acesteia apare posibilitatea de a pune faţă în faţă mediul antreprenorial şi posibilii investitori, dar şi ca cei cu experienţă în domeniu să le ofere din cunoştinţele lor celor aflaţi la început de drum în business, dar cu idei ce pot avea succes.

Growceanu, un concept cu cinci iniţiatori, investitori de tip business angel, activi, în primul rând în domenii high-tech, va oferi posibilitatea dezvoltării de afaceri în domeniul tehnologiei informaţiei şi a tehnologiilor înalte. Iniţiatorii vor contribui cu bani, expertiză profesională și de afaceri, respectiv cu conexiuni din rețeaua personală, la dezvoltarea unor startup-uri cu potențial ridicat de creștere și de câștig. Lansarea oficială a platformei va avea loc săptămâna viitoare.

„Propunem formarea unei comunități a celor interesați de oportunități de investiție în businessuri care au mari șanse de dezvoltare. Prin Growceanu construim un proces și un ecosistem care va cuantifica și, în același timp, va reduce riscurile acestor investiții. Astfel, printr-un fel de sindicalizare a forțelor implicate vom reuși să facem mai accesibile investițiile în inițiative de tip startup pentru mai mulți investitori locali”, a declarat Ciprian Man, co-fondator Growceanu și antreprenor.

Noul proiect va fi lansat la Timişoara, pe 22 ianuarie, la eveniment fiind prezent şi Philippe Gluntz, președinte al Early Stage Investing Launchpad (ESIL), o comunitate pan-europeană la care este afiliată platforma Growceanu și care promovează și sprijină dezvoltarea comunităților de tip business angels.

„Fondatorii și-au propus ca prin acest proiect să creeze soluții pentru dezvoltarea antreprenoriatului în vestul României, să determine elaborarea și implementarea de politici publice favorabile mediului antreprenorial, precum și să faciliteze realizarea de investiții de tip business angel în startup-uri din regiune”, spun cei de la Growceanu.

Astfel de iniţiative sunt destul de dezvoltate în alte ţări şi oferă o oportunitate pentru cei care au o idee de afaceri. Cu ajutorul unor asemenea platforme, ei au posibilitatea să beneficieze de îndrumări și mentorat pentru a dezvolta ideea avută. Proiectele selectate şi care trec de etapa de evaluare vor fi prezentate investitorilor în evenimentele trimestriale din cadrul Growceanu.

Grupul iniţial al celor care au gândit platforma Growceanu îi include pe Valentin Mureşan, Ciprian Man, Adrian Erimescu, Dan Bugariu şi Radu Ticiu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor