La Timisoara se deschide prima piata volanta in care vor fi interzise produsele de import

De A.S.
14Comentarii
La Timisoara se deschide prima piata volanta in care vor fi interzise produsele de import
În zona Stadionului „Dan Păltinişanu” din Timişoara va funcţiona, în fiecare zi de sâmbătă, o piaţă volantă în care îşi vor putea expune marfa, gratuit, doar producătorii locali. Vânzarea produselor agroalimentare de import va fi interzisă. Timişorenii vor putea face primele cumpărături în noua piaţă ţărănească volantă în 10 mai.

Piaţa volantă care va funcţiona în zona parcării de la stadion va fi destinată desfacerii produselor agroalimentare autohtone. În spaţiul respectiv va fi interzisă comercializarea de produse agroalimentare provenite din import sau produse ce nu sunt cuprinse în obiectul de activitate al pieţei.

Piaţa ţărănească va fi înfiinţată la iniţiativa consilierilor locali Ştefan Sandu şi Adelina Tîrziu. Consiliul Local Timişoara a adoptat, în luna martie, o hotărâre în acest sens.

„10 mai 2014 este data la care, după mulţi ani, producătorii agricoli îşi vor putea oferi produsele liber spre vânzare în piaţa volantă din Timişoara, piaţă ce va fi deschisă în fiecare zi de sâmbată în zona Stadion. Fără mese rezervate pentru comercianţi şi fără presiuni din partea acestora. O piaţă în care preţurile trebuie să aibă la bază doar raportul dintre cerere şi ofertă. Sper ca eforturile din toată această perioadă să se concretizeze în producători care să găsescă clienţi numeroşi şi timişoreni care să se întoarcă acasă cu produse proaspete, naturale şi la preţuri corecte”, a anunţat Sandu.

Producătorilor nu li se vor percepe taxe pentru a-şi putea vinde marfa în noua piaţă volantă, accesul făcându-se pe baza unui contract încheiat cu SC Pieţe SA, potrivit hotărârii de consiliu.

S-au stabilit şi sancţiuni pentru cei care ar putea să încerce să vândă totuşi produse de import în piaţa ţărănească volantă: amendă de 1.000 de lei şi interzicerea dreptului de a comercializa produse în oricare dintre pieţele Timişoarei timp de un an.

Aleşii au stabilit ca o astfel de piaţă volantă să funcţioneze pe viitor, în aceleaşi condiţii, şi în Piaţa Traian, aceasta fiind cea de-a doua care ar urma să fie deschisă la Timişoara.

 

 

 14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor