La Sânnicolau Mare, reprezentanții primăriei adună gunoaiele care sufocă orașul, în locul firmei de salubritate

De Adrian Panduru
6Comentarii
La Sânnicolau Mare, reprezentanții primăriei adună gunoaiele care sufocă orașul, în locul firmei de salubritate
© Tion: La Sânnicolau Mare, reprezentanții primăriei adună gunoaiele care sufocă orașul, în locul firmei de salubritate
Nu se poate altfel, așa că reprezentanții Primăriei Sânnicolau Mare au decis să strângă gunoaiele care au început să sufoce orașul, din pubelele oamenilor și ale instituțiilor. Nu este singura localitate afectată de munții de gunoaie, mai sunt alte 43 unde gunoiul nu se mai ridică de la final de 2018.

Reprezentanții Primăriei Sânnicolau Mare au decis să demareze strângerea gunoaielor din oraș, după ce pubelele oamenilor, la case și la blocuri, sunt pline de săptămâni bune din cauza faptului că firma care trebuia să le strângă deșeurile nu mai poate face acest lucru pentru că nu are unde să ducă gunoiul. Firma care colectează gunoiul în Sânnicolau Mare și alte 43 de localități din Timiș nu mai poate duce deșeurile la stația de sortare din Jimbolia din cauza datoriilor pe care firma care gestionează aceste stații de transfer pretinde că le are firma colectoare – Braia Cata – față de ei. Prin urmare, cei care strâng gunoiul au porțile închise la stația de transfer și nu mai au unde deversa deșeurile pentru ca acestea să ajungă la deponeul ecologic de la Ghizela.

Reprezentanții Primăriei Sânnicolau Mare nu au mai vrut să stea cu munții de gunoaie în stradă și au decis să strângă ei gunoiul, cu angajații care fac curățenie pe străzi și cu cei de la „Zone Verzi”.

„Primăria a început ridicarea deșeurilor care sufocau orașul nostru din cauza nerespectării obligațiilor de către operatorul de salubritate, firma Brai-Cata SRL. Am colectat selectiv, s-a lucrat de la primele ore ale dimineții și urmărim curățarea întregului oraș. Intervenția vine ca urmare a votului membrilor ADID de acceptare a inițierii procedurii de reziliere a contractului cu Brai-Cata SRL. Întrebați când vor putea să reia serviciul de salubritate, reprezentanții firmei Brai-Cata SRL nu au știut să dea un răspuns, nu au dat niciun orizont de așteptare, astfel că intervenția Primăriei era mai mult decât necesară”, transmit reprezentanții Primăriei Sânnicolau Mare.

Deșeurile reciclabile vor fi duse la o firmă care colectează astfel de materiale, iar restul de gunoi la stația de transfer de la Jimbolia, acțiune pentru care va plăti primăria.

„Toată lumea, în regim de urgență, s-a mobilizat. Am început cu zona de blocuri, vom continua zilele următoare. La spital, m-a sunat directoarea că nu a mai fost adunat gunoiul din luna decembrie… Noi nu putem să stăm cu mâinile în sân cu gunoiul pe străzi și să nu facem nimic. Deșeurile reciclabile le-am dus la o firmă care adună PET-uri, iar gunoiul menajer am înțeles că îl putem depozita la stația de transfer de la Jimbolia, urmând probabil ca facturile pentru stația de transfer să vină la primărie.”, a declarat, pentru tion.ro, primarul din Sânnicolau Mare, Dănuț Groza.

La finalul săptămânii trecute, în ședința Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș s-a luat decizia rezilierii contractului cu firma Brai Cata, iar primarii din aceste localități au votat de principiu acest lucru.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor