La Dumbravita are loc Cupa Mirtysdance la dans sportiv

De Marcel Hoster
La Dumbravita are loc Cupa Mirtysdance la dans sportiv
© Foto: arhiva
Cele mai performante cupluri de dansatori sportivi din țară vor concura timp de două zile, la finalul acestei săptămâni, la Dumbrăvița, la sala polivalentă din localitate, în cadrul Concursului Național de Dans Sportiv de Ranking “Cupa Mirtysdance”.

Evenimentul are loc în zilele de 23 și 24 septembrie, la Dumbrăvița, în cadrul Concursului Național de Dans Sportiv de Ranking “Cupa Mirtysdance” și este organizat de clubul de dans timișorean “MirtysDance”, iar coorganizator este clubul Crystal Dance din Cluj Napoca, în colaborare cu Federația Romană de Dans Sportiv, Consiliul Județean Timiș, Direcția pentru Tineret și Sport Timiș și Primăria Dumbrăvița. La această prima ediție sunt așteptați peste 500 de participanți și peste 1.000 de spectatori/zi.

Cele două zile de concurs sunt la individual feminin, adresându-se sportivilor din categoriile: “debutanți”, “precompetițional”, “open” precum și concursurilor pe clase valorice. Cei mai valoroși dansatori sportivi vor concura pe categorii de vârstă: 6 — 9 ani, 10 — 11 ani, 12 — 13 ani, 14 — 15 ani, 16 — 18 ani, 19 — 34 ani, la cele două secțiuni, standard și latino-americane. Concursul va fi jurizat de 40 de arbitri naționali.

„Ne dorim să facem o tradiție prin organizarea acestei competiții la Timișoara și să reușim astfel să promovăm dansul sportiv în rândul copiilor și nu numai, să atragem cât mai mulți tineri spre acest sport de excepție. Mulțumim autorităților locale pentru sprijinul acordat cât și partenerilor noștri care au răspuns pozitiv invitației noastre de a ne oferi ajutorul pentru organizarea acestui eveniment”, a declarat Mirtys Staici din partea organizatorilor.

Dansul sportiv definește latura competitivă a dansului de societate. Câteva dintre trăsăturile sportivilor care practică dansul de performanță sunt agilitatea, coordonarea, rezistența, forța, disciplina, munca în echipă, harul, stilul și interpretarea muzicală. În întreaga lume dansatorii sunt diferențiați pe clase în funcție de pregătire și performanțe și grupați pe categorii de vârstă. Se disting în principal două secțiuni ale dansului sportiv, fiecare cu câte 5 dansuri: secțiunea standard cu Vals Lent, Tango, Vals Vienez, Slow Fox și Quick Step și secțiunea latino cu Samba, Cha-Cha, Rumba, Paso Doble și Jive.
Publicul și susținătorii concurenților vor avea ocazia să vadă o competiție de nivel național, într-un cadru deosebit cu dans de cea mai bună calitate, mulți dintre participanți fiind sportivi de talie națională și internațională cu rezultate deosebite la alte competiții de profil.

Concursul începe sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 9.30, pentru că gala zilei începe de la ora 19. Duminică, 24 septembrie concursul începe la ora 10.30.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !