La Camera de Comert se pregateste un nou program destinat dezvoltarii afacerilor

De Marcel Hoster
La Camera de Comert se pregateste un nou program destinat dezvoltarii afacerilor
La Timişoara a devenit disponibil un nou modul de pregătire în domeniul afacerilor. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiş a anunţat lansarea celei de-a doua etape a programului Accelerator, destinat dezvoltării afacerilor „curate”. Firmele care doresc vor putea beneficia de perfecţionare profesională, în mai multe etape.


Camera este unic partener național al Programului Climate KIC – cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa concentrat asupra schimbărilor climatice. Climate-Kic Accelerator este cel mai mare accelerator „cleantech” din Europa pentru stagiile inițiale ale startup-urilor, axat pe pregătirea acestora pentru primii investitori și clienți și sprijinirea dimensionării corecte a afacerii.

CCIAT facilitează integrarea activităților în România și va participa activ la derularea pachetelor de servicii din cadrul sub-programelor Accelerare pentru start-up-uri, Pioneers into practice, Climate launchpad.

Prima etapă a programului Accelerator presupune Dezvoltarea unui Model de Afacere (Business Model Development) şi este destinată sprijinirii firmelor în dezvoltarea și perfectarea unui model de afacere.

Etapa a doua va dezbate implementarea Modelului de Afacere, cu Validare & Primii clienți (Business Model Validation & First Customers), activă în 2016, şi va ajuta firmele care au deja un model de afacere bine definit să se îndrepte spre o nouă etapă, adică validarea și achiziția clientului.

În această etapă, firmele au acces la granturi, la coaching, dar și la fonduri care să acopere alte materiale necesare dezvoltării afacerii. Echipele se pot axa pe atragerea primilor clienți și pe un proces iterativ de validare a modelului de afaceri, în timp ce primesc sprijin continuu de la experți și mentori și participă la activitățile programului și ateliere de lucru.
Etapa a treia, Spre investiții și dimensionare, are ca scop pregătirea unor companii cu drepturi depline pentru un viitor investițional.

Tinerii inovatori care aplică pentru etapa a 2-a a Climate-Kic Accelerator beneficiază de coaching și formare profesională, mentorat și networking, participare la evenimente anuale /bianuale (bootcamp), acces la partenerii Climate-Kic, sprijin financiar în valoare de până la 15.000 euro.

Înscrieri se pot face pe internet, la adresa www.climate-kic.org/ris/accelerator.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor