Judeţul Timiş a devenit liber de pestă porcină africană. Focarul de la Bârna a fost închis

De Marcel Hoster
2Comentarii
Judeţul Timiş a devenit liber de pestă porcină africană. Focarul de la Bârna a fost închis
© foto: arhiva
Direcţia Sanitară Veterinară şi Siguranţa Animalelor Timiş a anunţat închiderea ultimelor două focare de pestă porcină africană din localitatea Bârna. Cu această ocazie nu mai este niciun asemenea focar de infecţii cu acest virus, iar Timişul poate fi declarat ca fiind liber de pesta porcina africană.

Specialiştii din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi Siguranţa Animalelor, ajutaţi de veterinari şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor şi-au făcut treaba bine şi DSVSA Timiş a anunţat închiderea, pe data de 27 martie, a ultimelor două focare de pestă porcină africană din localitatea Bârna, ultimele din judeţ. La începutul acestei săptămâni au fost închise şi focarele din Belinţ.

Având în vedere închiderea focarelor amintite, a fost decisă ridicarea restricţiilor sanitare veterinare privind circulaţia porcilor vii din zona de protecţie şi supraveghere impuse prin actele de declarare a pestei porcine africane la finalul lui ianuarie. De asemenea, se ridică restricţiile privind mişcarea suinelor pentru exploataţiile non-profesionale din zona de protecţie şi supraveghere, cu respectarea următoarelor condiţii: suinele să fie identificate; mişcarea să se facă după solicitarea avizului sanitar veterinar la DSVSA Timiş; întocmirea documentelor sanitare veterinare de către medicul veterinar de liberă practică împuternicit de la Circumscripţia Sanitară Veterinară de Asistenţă.

Conform DSVSA Timiş, în zona de protecţie au fost examinate clinic 402 animale, din 90 de exploataţii, de la care s-au prelevat şi probe de sânge pentru examen serologic. În zona de supraveghere au fost examinate clinic 1.332 de suine, din 265 de exploataţii, aflate în 17 localităţi. În urma stingerii focarelor din localităţile Belinţ şi Bârna, judetul Timiş devine liber de porcină africană.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor