Iubitorii de teatru asteptati la Festivalul de Teatru DOM 100!

Iubitorii de teatru asteptati la Festivalul de Teatru DOM 100!
© foto: Contrasens
14 spectacole de teatru, producții din toată țara, la Festivalul de Teatru DOM 100!

Asociația Culturală Contrasens invită timișorenii la Festivalul de Teatru DOM 100, în perioada 2 noiembrie – 5 decembrie, în diferite locații din oraș: Halele Timco, Casa Artelor și în sala Teatrului German și a Teatrului Maghiar. Vor avea loc 14 spectacole de teatru, producții ale unor teatre invitate din toată țara.

„Festivalul de Teatru Dom 100 își propune să adune momente și evenimente semnificative pentru Centenar, aducând în fața publicului țimișorean secvențe din destinul nostru comun din prima sută de ani petrecută împreună. De asemenea, își propune să pună în lumină ce se întâmplă cu noi acum și să lanseze teme de reflecție despre ce se va întâmpla sau am putea face să se întâmple cu noi în viitor. Acesta este felul nostru de a sărbători toamna asta Centenarul la Timișoara!” declară Ștefan Iordănescu, directorul Festivalului de Teatru DOM 100.

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 2 noiembrie, ora 19.00, la Halele Timco, cu spectacolul de teatru „Ne știm de 100 de ani”, producție teatrală în regia lui Ștefan Iordănescu pe un text de Vlad Tăușance, având în distribuție actori din patru teatre și patru regiuni istorice și interpretează tema Centenarului pe mai multe paliere, explicit și metaforic, fără a se feri de umorul critic sau abordări teatrale inovatoare.

Duminică, în 4 noiembrie, de la ora 19.00, trupele „Andrei Mureşanu” şi „Osonó” din Sfântu Gheorghe, vor pune în scenă o amară și incendiară comedie despre orbire. Spectacolul de teatru “Orb de mină” este despre orbirea unei comunităţi rurale din Secuime, un sat fără nume.

Următoarea întâlnire din festival va fi în data de 12 noiembrie, când va avea loc premiera spectacolului de teatru „Morfem”, scris de Mădălina Ghițescu, în regia lui Ștefan Iordănescu.

Intrarea la Festivalul de Teatru Dom 100 este liberă, dar se face în baza unei rezervări în prealabil la adresa de email: asociatia.contrasens@gmail.com.

Programul Festivalului DOM 100 poate fi consultat pe site și pe pagina de Facebook: DOM 100.

DOM 100 este un program cultural care își propune să aducă împreună toate artele în jurul oamenilor și al orașului. Se vor desfășura proiecte culturale din toate sferele artelor, producții proprii sau spectacole invitate, dedicate CENTENARULUI.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor