Iubitorii de caini le-au blocat casutele de mail deputatilor de Timis

17Comentarii
Iubitorii de caini le-au blocat casutele de mail deputatilor de Timis
Iubitorii de animale din Timişoara îşi susţin cu înverşunare şi pasiune cauza. Ei le-au trimis mii de mailuri deputaţilor din judeţ, iar vineri le-au înmânat peste 1.000 de scrisori, încercând să îi determine să nu promoveze, marţi, un proiect legislativ ce ar permite eutanasierea câinilor fără stăpân. Părerile deputaţilor de Timiş sunt însă în continuare împărţite.

Câţiva membri ai Asociaţiei Pet Hope din Timişoara au bătut, vineri, pe la uşile mai multor partide politice, încercând să înmâneze deputaţilor câteva din cele peste 1.000 de scrisori adunate în doar două zile de la iubitorii de animale din judeţ care îi îndeamnă pe parlamentari să nu voteze un proiect legislativ ce ar permite eutanasierea mai uşoară a cainilor maidanezi şi, în schimb, să susţină controlul populaţiei canine prin sterilizare.

Membrii Asociaţiei Pet Hope au reuşit să dea doar de doi deputaţi de Timiş: Marius Dugulescu (PDL) şi Dorel Covaci (PSD). La sediul PNL, iubitorii de animale au lăsat câteva sute de scrisori la secretariat, primind promisiuni că acestea vor ajunge la deputatul Horia Cristian.

Dugulescu (PDL) a primit 5.000 de mailuri de la iubitorii de caini

Deputatul PDL de Timiş Marius Dugulescu a declarat că a primit peste 5.000 de mailuri în ultimele zile legate proiectul  legislativ ce ar permite eutanasierea cainilor, care i-au blocat adresa de două ori, însă a afirmat că în discuţiile avute în cadrul grupului democrat-liberal din Camera Deputaţilor a realizat că această lege este necesară.

„Este un subiect foarte controversat, am primit peste 5.000 de e-mailuri, eu personal, vizavi de această problematică. Mi s-a blocat căsuţa de e-mail de două ori. Acest proiect a fost aprobat de Comisia de Administraţie din Camera Deputaţilor şi este impropriu spus că este un proiect pentru eutanasiere. Nu este un proiect care omoară caini, ci stabileşte nişte etape, eutanasierea fiind ultima etapă. Doar acei câini pentru care nu există altă soluţie vor fi eutanasiaţi. Deci problema nu e aşa de gravă cum se prezintă. În Timiş nu am discutat despre această chestiune, am discutat în schimb în cadrul grupului PDL şi am înţeles că este o lege necesară. Şi ea va fi susţinută şi de deputaţii PDL, dar şi din alte partide”, a spus Dugulescu.

El a afirmat că proiectul trebuie studiat cu grijă pentru ca să nu permită abuzuri din partea autorităţilor locale care să decidă să sară etapele stabilite de lege şi să „masacreze” animalele şi că din această cauză deocamdată nu a decis cum va vota.

„Bineînţeles, trebuie avut grijă să nu apară abuzuri, primarii să nu sară etape, dar dacă legea va fi aplicată, cred că este un lucru bun. Sunt mulţi oameni care au murit din cauza unor caini scăpaţi de sub control. Nu vrem să se întâmple acest lucru, dar nu dorim nici ca animalele să fie masacrate. Trebuie să existe un echilibru. Eu nu m-am hotărât cum o să votez, ori o să votez pentru, ori o să mă abţin. Pentru că trebuie făcut ceva în această privinţă. O să studiez cu mare atenţie legea şi o să văd cum voi proceda”, a mai spus Dugulescu.

Covaci (PSD): Eutanasierea cainilor nu este o solutie

Deputatul PSD de Timiş Dorel Covaci susţine că eutanasierea cainilor nu este o soluţie pentru controlul populaţiei canine de pe străzi şi că el, împreună cu alţi deputaţi, au decis deja să trimită proiectul legislativ spre rediscutare la Comisia de Administraţie din cadrul Camerei Deputaţilor.

„Eutanasierea nu este o soluţie pentru aceste animale. (…) Consider că raportul trebuie să se întoarcă la comisie pentru a fi reanalizat, soluţia să fie sterilizarea şi apoi găsirea unui stăpân pentru aceste animale. În timp, această strategie va da rezultat. Discutând cu mai mulţi colegi, inclusiv cu colegul Sorin Stragea de la Lugoj, noi vom vota pentru întoarcerea raportului la comisie pentru a fi reanalizat. Şi mulţi alţi colegi sunt de aceeaşi părere. Sigur, fiind un proiect al Puterii, au o majoritate şi acest proiect ar putea să treacă la vot, dar nu consider că este omeneşte ca acest lucru să se întâmple”, a spus Covaci.

B.A.M.17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor