ISJ vrea sa puna capat inscrierilor pe pile la scolile si gradinitele de stat din Timis

De Bogdan Marta
Reactualizat la:
1Comentariu
În acest an, părinții nu își vor mai putea înscrie copiii la anumite clase, nici la grădiniță și nici în școala primară. Cel puțin asta este dorința Inspectoratului Școlar General Timiș. De aici, însă, până la realitate e cale lungă.

Aura Danielescu, inspectorul şcolar general de Timiş, afirmă că le-a cerut educatoarelor și învățătoarelor din Timiș să nu mai accepte „niciun fel de recomandări” și nici liste cu elevii care vor ajunge în anumite clase. Acest lucru era împământenit în rândul părinților care doreau ca micuții să învețe în cele mai bune clase.

„Ne așteaptă o perioadă foarte grea, deja părinții vin către inspectoratul școlar. Vin derutați și nu înțeleg că lucrurile se fac într-o anumită ordine. Dumnealor nu-și mai pun problema dacă va ajunge elevul la o anumită școală, ci își pun, din nou, probleme dacă se ajunge la o anumită clasă. Am avut câteva întâlniri cu educatoarele și cu învățătorii astfel încât să mă asigur că lucrurile se vor liniști. Nu vreau să mai avem recomandări de niciun fel. Le-am spus colegelor educatoare că nu facem recomandări față de colegele noastre, învățătoare. Cred că toate învățătoarele sunt pregătite ca să le ofere copiilor ceea ce trebuie, ce este nevoie”, a spus Danielescu.

Până atunci, însă, inspectorul școlar general a ținut să îi anunțe pe părinți că acum urmează perioada de înscriere în școli, deci nici nu se poate pune problema repartițiilor pe clase.

„Trebuie să ne oprim în a spune un punct de vedere una față de cealaltă. Nu este corect, nu este normal. Nu s-au asistat unele pe altele la clasă ca să poată să aibă astfel de puncte de vedere. Și colegelor învățătoare le-am spus că nu facem liste, nu dăm speranțe părinților că elevii vor ajunge în anumite clase pentru că nu știm dacă asta se va întâmpla sau nu. Noi nu putem știi sigur unde vor ajunge elevii și nu vrem ca părinții să ajungă să ne reproșeze că nu a ajuns copilul la o anumită clasă. Ceea ce trebuie să știe părinții este că în următoarea perioadă va începe repartiția pe școli, nu repartiția pe clase sau învățători. Este o procedură în două etape. Prima are trei faze, ceea ce înseamnă că avem o perioadă destul de lungă în care să ne asigurăm că toți copii vor intra în învățământul primar. Încă nu a apărut metodologia de înscriere finală, e doar în fază de proiect. Dacă se păstrează, înscrierile vor începe pe 29 februarie”, a concluzionat Danielescu.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor