ISJ Timis – razboi contra drogurilor. Tot mai multi elevi ajung la spital din cauza substantelor interzise

De Adrian Panduru
4Comentarii
ISJ Timis – razboi contra drogurilor. Tot mai multi elevi ajung la spital din cauza substantelor interzise
© TION: ISJ Timis - razboi contra drogurilor. Tot mai multi elevi ajung la spital din cauza substantelor interzise
În Timişoara, tot mai mulţi adolescenţi apelează la mirajul drogurilor, fie ele şi uşoare ori… “legale”. Nu puţine au fost cazurile când elevi de la şcoli din Timişoara au fost duşi la spital direct de la cursuri, doar pentru că un coleg le-a dat să fumeze… ceva. Inspectoratul Școlar Timiș a inițiat un grup de lucru din care fac parte mai multe instituții din județ, cu scopul de a reduce consumul de droguri în rândurile tinerilor.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş împreună cu Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timișoara a iniţiat un grup de lucru pentru a preveni şi combate consumul de droguri în rândul elevilor. În luna septembrie, un elev de la Liceul Auto din Timişoara a fost transportat la spital după ce i s-a făcut rău, fiind suspectat că a consumat etnobotanice. Aceeaşi suspiciune stă şi la baza incidentului de la Liceul Emanuil Ungureanu din Timişoara, unde, în luna octombrie, patru elevi au ajuns pe patul de spital. Acestea însă sunt doar cazurile cunoscute.

La nivelul județului Timiș, datorită situației deosebite, generată de creșterea alarmantă a numărului de elevi care au ajuns la urgență în timpul orelor de școală, ca urmare a consumului de droguri, Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timișoara împreună cu Inspectoratul Județean Școlar Timiș au inițiat un grup de lucru, cu scopul de a realiza un plan de măsuri pentru optimizarea gestionării fenomenului, în scopul prevenirii și combaterii consumului de droguri în rândul elevilor, prin acțiuni imediate, proiecte şi campanii care tratează aspecte specifice locale şi cuprind activități de conștientizare a tinerilor cu privire la riscurile asociate consumului droguri.

La sediul Inspectoratului Județean Școlar Timiș a avut loc vineri reuniunea grupului de lucru format din cele două instituții inițiatoare și reprezentanți ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, Spitalul de Copii Luis Țurcanu, Gruparea Mobilă de Jandarmi Timișoara, Inspectoratul Județean de Poliție Timiș, Inspectoratul Județean de Jandarmi Timiș, Poliția Locală și organizația Salvați Copiii. Va avea loc şi o întâlnire cu directorii unităților școlare din județul Timiș, care va fi organizată în perioada imediat următoare, pentru a identifica problemele, nevoile și propunerile pe care le vor face aceștia. O atenție deosebită va fi acordată și unităților școlare din mediul rural, datorită unui grad de risc ridicat, identificat în rândul copiilor care provin din familii dezorganizate sau instituționalizați.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor