Investitorii au pierdut din interesul pentru cumpărarea de terenuri agricole în Timiş

De Marcel Hoster
Investitorii au pierdut din interesul pentru cumpărarea de terenuri agricole în Timiş
© foto: arhiva
După ce câteva luni judeţele Timiş şi Arad au dominat topul vânzărilor româneşti de terenuri agricole, prima lună a anului 2019 a adus ieşirea celor două regiuni din zona podiumului acestui clasament. Chiar şi aşa, peste 300 de asemenea parcele de pământ arabil şi-au găsit proprietari noi în cel mai vestic judeţ al României.

Investitorii în terenuri agricole s-au reorientat pe piaţa românească. Timişul şi Aradul au dominat acest clasament al vânzărilor de terenuri agricole în ultimele luni. Dar, ianuarie 2019 a adus schimbări în acest sector imobiliar românesc. Conform datelor Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Timiş, în prima lună a acestui an au fost semnate contracte de vânzare-cumpărare pentru 357 de parcele de teren arabil. Chiar dacă numărul este ridicat, mult peste alte regiuni ale ţării, Timişul a ieşit din topul naţional. Județele în care au fost vândute cele mai multe terenuri agricole în prima lună a anului 2019 sunt Galați – 460, Vrancea – 454, Brăila – 412. Aradul a scăzut şi mai mult, având doar 178 de contracte semnate.

Târgul Imobiliar Timișoara 2019, ediția a III-a, are loc în perioada: 9-10 martie 2019, la Centrul Regional de Afaceri Craft, Timișoara, Bd. Eroilor de la Tisa, nr 22. Orarul de vizitate este sâmbătă: 10-19, respectiv duminică: 10-18. Organizatori sunt Tion.ro, PubliTim și Agenda, în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie Timiș.
Regulament de plasare a anunturilor