Investitii in deponeul de la Ghizela care ar putea face mirosul neplacut sa dispara

De Adrian Panduru
Investitii in deponeul de la Ghizela care ar putea face mirosul neplacut sa dispara
Se vor face mai multe investiții la deponeul de la Ghizela, unele care ar mai putea dimina și mirosul reclamat, nu o dată, de consilierii județeni. Un proiect votat în Consiliul Județean Timiș a pus pe tapet aceste investiții, care vor fi suportate de către Retim, operatorul deponeului.

Se va achiziţiona un tocător cu bandă magnetică, un ciur rotativ şi o bandă transportoare pentru fracţiile de deşeu.

Consilierii județeni au reclamat, de-a lungul timpului, mirosul neplăcut care vine de la deponeul ecologic de la Ghizela. Conform vicepreședintelui CJ Timiș Traian Stancu, acele mirosuri vin din pricina faptului că selecția nu se face bine și se va mări stația de epurare a levigatului.

„Acele mirosuri de care vă plângeți dumneavoastră pleacă de la noțiunea de selecție a gunoiului. S-a dovedit că selecția nu se face bine, în 4-5 ani. Contractul le dă voie celor de la Retim să se facă o selecție mai bună. Legat de aceste mirosuri, se va mări stația de epurare a levigatului”, a spus Traian Stancu.

Practic, cu aceste investiții vor avea loc mai multe modificări, care vor face, poate, și mirosul să dispară și să se îmbunătățească activitatea deponeului.

„Finanţarea care se acordă pentru realizarea lucrărilor de extindere nu este din bugetul consiliului judeţean, ci este o finanţare a operatorului care are deponeul de la Ghizela, iar noi, ca şi proprietari, trebuie să ne dăm acordul dacă dorim ca operatorul să investească în continuare pentru îmbunătăţirea activităţii deponeului de la Ghizela. Acest proiect vine ca urmare a multelor sesizări făcute de-a lungul timpului legat de ceea ce înseamnă deponeul de la Ghizela. Bineînţeles sesizări făcute şi de consiliul judeţean şi sesizări primite la consiliul judeţean şi am considerat că este un proiect foarte bun atâta timp cât acordăm posibilitatea operatorului să îşi îmbunătăţească activitatea în deponeul de la Ghizela. Pentru gestionarea acestui proiect sunt foarte multe probleme, care nu depind neaparat numai de deponeul de la Ghizela. Cred că parte din aceste probleme vor fi rezolvate când consiliul judeţean va încheia contactele de colectare de pe raza judeţului Timiş şi când la masa de discuţii vor sta maxim cinci operatori care vor gestiona activitatea de colectare a deşeurilor. Trebuie investiti în ceea ce înseamnă pubele şi maşini specializate pentru colectarea fiecărui tip de deşeu”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !