Investitii belgiene la Timisoara: Daca ciocolata fina nu, atunci produse textile

De Marcel Hoster
Investitii belgiene la Timisoara: Daca ciocolata fina nu, atunci produse textile
© Tion: Investitii belgiene la Timisoara: Daca ciocolata fina nu, atunci produse textile
Timişul nu este deocamdată atractiv pentru producătorii belgieni de ciocolată fină, dar ar putea investi aici firme cu activitate în domeniul textil şi cel al pieselor auto. Relaţiile economice dintre Belgia şi judeţ pot fi dezvoltate, spune ataşatul economic al ambasadei acestei ţări la Bucureşti.

Proaspăt sosită pe meleaguri mioritice, Anne Defourny, noul ataşat economic şi comercial al Ambasadei Belgiei la Bucureşti, a venit miercuri la Timişoara pentru a se informa asupra oportunităţilor de afaceri din regiunea de Vest a României. Iar concluzia trasă este că există loc pentru o colaborare mult mai intensă.

„Sunt încântată să fiu aici, am descoperit regiunea şi am aflat o serie de informaţii utile despre economia judeţului. A fost prima întâlnire, sper că nu şi unica programată”, a declarat la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, Anne Defourny.

De cealaltă parte, Florica Chiriţă, director general al CCIAT, spune că în urma discuţiilor a fost decisă realizarea unui parteneriat de afaceri.

„Relaţiile cu Belgia nu sunt la un nivel înalt din punct de vedere al schimburilor bilaterale. În Timiş sunt doar 133 de firme cu participare belgiană, foarte puţin pentru acest judeţ. După propunerile făcute sperăm că numărul de firme va creşte. Ne dorim foarte mult să se mărească colaborarea cu Belgia. Avem promisiuni că în 2017 va avea loc un parteneriat de afaceri. Ne bucurăm de prezenţa doamnei Defourny la Timişoara şi sperăm ca tot ce am discutat să se concretizeze”, a declarat Florica Chiriţă.

Despre ce domenii ar fi interesante pentru oamenii de afaceri belgieni care doresc să investească în Timiș, Anne Defourny a declarat că cel al textitelor, dar şi cel automotive.

Deocamdată, producătorii de ciocolată fină belgiană nu par interesaţi să se extindă în alte zone, cu atât mai mult în Timiş, a mai spus ataşatul economic al ambasadei de la Bucureşti.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !