Interventii ale pompierilor pentru indepartarea pericolului de pe acoperisuri, la Timisoara

De Raoul Jurchela
Interventii ale pompierilor pentru indepartarea pericolului de pe acoperisuri, la Timisoara
© foto: Cornel Putan
Vremea bună aduce pericole pentru pietonii din Timișoara, în aceste zile. Pompierii militari au intervenit pentru a îndepărta pericolul în mai multe situații în care gheața sau zăpada de pe acoperișuri puteau oricând pica în capul celor care treceau pe lângă anumite clădiri. Salvatorii le reamintesc proprietarilor și administratorilor că au obligația să îndepărteze pericolul, iar pompierii intervin numai când procedura este riscantă.

În ultimele zile pompierii au fost solicitați să intervină la patru imobile ce prezentau risc pentru pietoni. Țurțurii de gheață și zăpada ce se topește puteau pica în orice moment în capul trecătorilor. Numai luni, pompierii au intervenit pe strada Gheorghe Doja, dar și pe Bulevardul Vasile Pârvan pentru a interveni în situații în care pentru proprietari riscul era prea mare. Responsabilitatea pentru astfel de situații revine însă proprietarilor de imobile sau administratorilor acestora.

„ISU Timiș amintește cetățenilor și operatorilor economici că au responsabilitatea legală de îndepărtare a țurțurilor formați la streşinile și jgheaburile imobilelor pe care le dețin în administrare. Există pericolul ca prin desprinderea acestora trecătorii să fie răniți sau să se producă pagube materiale. Atunci când există risc iminent de cădere a țurțurilor formați la acoperișurile imobilelor, proprietarul sau administratorul are obligația de a lua măsuri pentru avertizarea și marcarea perimetrului expus riscului. Intervenția pompierilor se poate realiza numai în situații speciale când sunt puse în pericol vieți sau se pot produce pagube materiale, iar înălțimea imobilelor sau amplasarea acestora nu permite administratorilor sau proprietarilor să îndepărteze în siguranță pericolul. Persoanele fizice și juridice au obligația ca pe timp de iarnă să îndepărteze țurțurii de gheață și să curețe în maxim 24 de ore după încetarea ninsorii zăpada dar și gheața formate pe trotuarele imobilelor de care sunt responsabili astfel încât traficul pietonal să se desfășoare în condiții sigure. La imobilele la care la parter funcționează societăți comerciale sau prestatori de servicii, obligațiile celor menționate mai sus revin acestora pe perioada funcționării”, transmit cei de la ISU Banat.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor