Inspectorii sanitar-veterinari au confiscat peste 300 de tone de carne si au dat amenzi de 38.000 de lei, în 2017

De Marcel Hoster
2Comentarii
Inspectorii sanitar-veterinari au confiscat peste 300 de tone de carne si au dat amenzi de 38.000 de lei, în 2017
© Foto: arhivă
Chiar dacă autorităţile de specialitate efectuează numeroase controale, unii dintre comercianţii timişeni ne pun în continuare sănătatea în pericol. În 2017, inspectorii de la Direcţia Sanitară Veterinară au confiscat peste 300 de tone de produse de origine animală și au dat amenzi de zeci de mii de lei.

Activitatea de control desfăşurată de Direcţia Sanitară Veterinară şi Siguranţa Alimentelor Timiş a scos la iveală numeroase probleme în cadrul unităţilor verificate.

Astfel, au fost controlate 91 de unităţi, fiind constatate şi sancţionate cu contravenţii 36 de cazuri în care s-au încălcat normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor (39,5%), constând în 11 avertismente contravenţionale şi 25 amenzi. Valoarea totală a sancţiunilor a fost de 37.240 lei. Totodată, au fost identificate şi confiscate un număr de 322 tone de produse de origine animală, care reprezentau un risc pentru sănătatea publică.

În cazul în care, cu ocazia controalelor oficiale, se identifică neconformități, se aplică pe loc măsuri de remediere în conformitate cu prevederile legislației sanitare veterinare şi pentru siguranța alimentelor sau se aplică sancțiuni contravenţionale şi după caz, complementar, retragerea/confiscarea produselor alimentare, suspendarea sau interzicerea funcționării unităților, impunerea unor măsuri urgente de igienizare a spațiilor şi locurilor respective.

În acţiunile desfăşurate sunt vizate prioritar unităţile ce constituie puncte de intrare a produselor alimentare în reţeaua comercială.

Se efectuează, de asemenea, acţiuni în unităţile de depozitare, procesare şi comercializare a produselor de origine animală şi nonanimală, de pe întreg teritoriul judeţului, am aflat de la Adrian Popa, directorul DSVSA Timiş.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor