Inspectorii de la Finante au invatat la cine sa faca verificari si care sunt domeniile cu risc de evaziune

De M. Hoster
Inspectorii de la Finante au invatat la cine sa faca verificari si care sunt domeniile cu risc de evaziune
© TION - Inspectorii de la Finante au invatat la cine sa faca verificari si care sunt domeniile cu risc de evaziune
Şefii Direcţiei Regionale de Finanţe Timişoara spun că s-a depăşit, din nou, planul stabilit la Bucureşti pentru încasările la buget din cele patru judeţe componente ale regiunii. De unde această activitate bună? „Aceste rezultate se datorează, atât îmbunătățirii selecției contribuabililor pentru control, cât și orientării inspecțiilor fiscale către domeniile de activitate care prezintă risc fiscal ridicat”, au anunţat reprezentanții instituției.


Programul de încasări aferent lunii aprilie 2015, stabilit în sarcina Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Timişoara de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, a fost de 711,640 milioane de lei, iar totalul încasărilor la Bugetul General Consolidat a fost de 740,583 milioane lei, ceea ce înseamnă că la nivelul regiunii s-a realizat un plus de 28.943.622 lei. Prin urmare, gradul de realizare a programului de încasări aferent lunii aprilie 2015 a fost depăşit cu 4,07%.

În ceea ce privește programul de încasări stabilit în sarcina Direcţiei regionale, cumulat la nivelul perioadei ianuarie – aprilie 2015, a fost de 2,635.miliarde de lei, iar totalul încasărilor la Bugetul General Consolidat, cumulat la aceeaşi perioadă, a fost de 2,769 miliarde de lei, înregistrându-se un plus faţă de program de 133 de milioane de lei. Gradul de realizarea a programului de încasări, cumulat pe primele 4 luni ale anului curent, la nivel de regiune, a fost de 105,07%.

Structurile cu atribuţii de inspecţie fiscală din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Timișoara au efectuat, în primele 4 luni ale anului curent, 1.414 acțiuni, din care 821 inspecții fiscale, fiind efectuate controale și cercetări la fața locului. Din cele 821 inspecții fiscale, 525 au fost efectuate la persoane juridice, iar 296 la persoane fizice.

Cum au apărut aceste rezultate bune? „Aceste rezultate se datorează, atât îmbunătățirii selecției contribuabililor pentru control, cât și orientării inspecțiilor fiscale către domeniile de activitate care prezintă risc fiscal ridicat”, a anunțat directorul Direcţiei Regionale, Ioan Dragomir.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !