Inscrieri la cresele din Timisoara: au fost facute publice criteriile de departajare. Peste 600 de cereri, doar 205 locuri

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
2Comentarii
Inscrieri la cresele din Timisoara: au fost facute publice criteriile de departajare. Peste 600 de cereri, doar 205 locuri
Doar 205 locuri sunt disponibile pentru cei mai mici dintre timișoreni la creșele din oraș, fiind depuse, în primăvara acestui an, peste 600 de cereri. Reprezentanții primăriei au făcut publice criteriile de departajare, care se aplică în situația în care numărul de solicitări depășește numărul de locuri disponibile.

Așadar, se ține cont de locul de muncă al părinților/ reprezentanți legali (care au raportul de muncă/ serviciu nesuspendat)/ cei care urmează o formă de învățământ la zi – 5 puncte pentru fiecare. Se mai ține cont și de data reluării activității profesionale de către părintele care se află în concediu pentru îngrijirea copilului, după cum urmează: cei care își reiau activitatea până la 31 august primesc 5 puncte, cei care o reiau în luna septembrie primesc 4 puncte, în luna octombrie 3 puncte, în luna noiembrie 2 puncte, în luna decembrie 1 punct, iar cei care își reiau activitatea începând cu luna ianuarie a anului viitor nu primesc niciun punct.

Dacă cei mici au frați care frecventează deja creșa sau grădinița se acord 1 punct. Se ia în considerare, de asemenea, și situația familială: familie monoparentală – 10 puncte, precum și numărul de copii în întreținere: 1 copil – 1 punct, 2 copii – 3 puncte și 3 sau mai mulți copii – 5 puncte.

Sunt și excepții. „În cazul fraților, copiilor aflați în îngrijirea aceluiași părinte/ reprezentant legal și nu este liber decât un loc la grupa de vârstă a copilului, se va suplimenta numărul de locuri din grupa de vârstă corespunzătoare. În cazul copiilor gemeni/ tripleți, etc. se completează câte un dosar pentru fiecare, iar dacă numărul de locuri libere nu este suficient, se va suplimenta numărul de locuri din grupa de vârsta corespunzătoare”, transmit reprezentanții primăriei.

Părinții trebuie să depună la dosare o cerere tip de înscriere, pe care o puteți descărca de aici și pe care o găsiți anexată și acestui articol, un dosar plic, copie a actelor de identitate ale părinților/ reprezentanților legali, a certificatelor de naștere ale fraților minori și, după caz, copia hotărârii/ sentinței de plasament sau a sentinței de încredințare în vederea adopției, adeverință de la locul de muncă al părinților din care să rezulte că raportul de muncă/ serviciu este activ, precum și venitul brut al lunii precedente, adeverință de la medicul de familie, în care să se menționeze că respectivul copil este sănătos clinic și apt pentru întrarea în creșă, dar și o copie după certificatul de naștere al copilului.

Dosarele complete trebuie depuse în perioada 24 iulie – 8 septembrie, la sediul Primăriei Timișoara, Camera 12, Ghișeul nr. 16.

Părinții mai trebuie să ducă și un dosar medical, care se depune la intrarea copilului în creșă. Acesta trebuie să conțină avizul epidemiologic eliberat de medicul de familie cu 24-48 de ore înainte de a începe frecventarea unității, analize medicale – testare la tuberculină, examen coproparazitologic, examen coprocultură şi exudat faringian pentru copil – emise cu maximum 30 de zile anterioare, fişa de imunizări întocmită conform prevederilor elaborate de Ministerul Sănătăţii cu privire la intrarea copilului în colectivitate (avizul epidemiologic cu vaccinările efectuate la zi eliberat de medicul de familie).

cresa
Deși sunt disponibile doar 205 locuri la creșele din Timișoara, numărul cererilor depuse de părinți depășește cu mult „oferta” primăriei. Au fost înscriși de trei ori mai mulți copii. Reprezentanții primăriei au promis chiar la începutul acestui an că vor mai amenaja spații pentru creșe. Părinții...2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor