Inmormantarile vor costa mai mult, in 2014, la Timisoara

De A.S.
Reactualizat la:
2Comentarii
Inmormantarile vor costa mai mult, in 2014, la Timisoara
Tarifele pentru serviciile funerare, pentru permisele de lucru şi concesionarea locurilor de veci practicate în cimitirele aparţinând Primăriei Timişoara urmează să fie majorate cu aproape 4% anul acesta. Asta înseamnă că înmormântările vor ajunge să coste mai mult în 2014. Un proiect de hotărâre în acest sens urmează să fie supus spre aprobare în Consiliul Local Timişoara.

Reprezentanţii municipalităţii propun majorarea cu 3,98% – reprezentând rata inflaţiei stabilită pentru anul 2013, potrivit autorităţilor locale – a tarifelor pentru serviciile funerare, pentru permisele de lucru şi concesionarea locurilor de veci din cimitire.

Serviciile funerare din cimitirele aparţinând primăriei sunt concesionate unor societăţi private.

Tarifele pentru aceste servicii au fost ultima dată modificate în 2010, acum patru ani, dar la începutul acestui an s-a majorat redevenţa pe care o au de achitat la bugetul local societăţile concesionare, tot prin indexare cu rata inflaţiei, aşa că oficialii municipalităţii spun că se impune şi modificarea tarifelor pentru serviciile funerare practicate în cimitire.

De asemenea, autorităţile anunţă şi mărirea tarifelor pentru permisele de lucru şi concesionarea locurilor de veci cu acelaşi procent de 3,98%, aceste tarife fiind ultima dată actualizate cu rata inflaţiei în anul 2012.

Astfel, concesionarea unui loc de veci pe 7 ani va ajunge de la 92,70 lei la 96,4 lei. La săparea unei gropi pentru înhumarea unui adult se va plăti 218,2 lei, faţă de 209,86, cât este în prezent, pentru groapa de înhumare a copiilor până în 14 ani tariful va fi de 111 lei, faţă de 106,70 lei, cât este acum, înhumarea unui adult va costa 190,6 lei, tarif mărit de la 183,30 lei, iar cea a unui copil – 96,2 lei, faţă de 92,53 lei. Noile tarife vor intra în vigoare după ce vor fi aprobate în consiliul local.

Puteţi consulta întreaga listă a tarifelor în ataşamentul materialului.

 

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor