Indemnizația unui parlamentar de Timiș devine bursă de școlarizare pentru elevii din mediul rural

De Marcel Hoster
2Comentarii
Indemnizația unui parlamentar de Timiș devine bursă de școlarizare pentru elevii din mediul rural
© Tion: O indemnizație a unui parlamentar de Timiș devine bursă de școlarizare pentru elevii din mediul rural
Patru copii din Timiș vor primi sprijin financiar pentru susținerea școlarizării, prin intermediul Fundației Universitatea de Vest din Timișoara. Sumele necesare provin din indemnizația unui deputat timișean.

Fundația Universitatea de Vest Timișoara va acorda în 2019 o serie de burse școlare pentru patru elevi din mediul rural, din județul Timiș. Sursa de finanțare va fi indemnizația de parlamentar a deputatului Marilen Gabriel Pirtea. Este al doilea an a consecutiv în care parlamentarul de Timiș asigură, prin intermediul Fundației, astfel de burse.

„Acești copii au demonstrat deja că vor să învețe. Ar fi păcat ca situația financiară precară să fie o piedică în evoluția lor. Bursa le este de folos, întrucât, după cum bine se știe, școala în România este gratuită doar declarativ. Costurile ascunse ale educației se pot dovedi prea mari pentru multe familii. Sumele necesare plății burselor provin din indemnizația de deputat, Fundația UVT fiind cea care a făcut demersurile de identificare și selecție a beneficiarilor. Eu știu că a sprijini patru elevi este doar o picătură în ocean în contextul în care milioane de români trăiesc în sărăcie, dar, dacă fiecare dintre noi facem câte ceva în micul nostru colț de Românie, efectele pozitive vor fi cu siguranță vizibile”, a declarat deputatul Marilen Pirtea, cel care este și rectorul UVT.

În criteriile de selecție a elevilor s-a ținut cont de situația socio-economică și de performanțele educaționale ale acestora. Astfel, au fost vizați cei aparținând minorităților naționale, elevii care au părinții plecați în străinătate și ale căror condiții de viață sunt precare, cei cu venituri familiale limitate, orfanii, cât și olimpicii din mediul rural. Cuantumul burselor este de 300 lei/lună, durata de acordare fiind de 10 luni, începând cu decembrie 2018.

Joi au fost semnate contractele, la acțiune fiind invitați elevii și însoțitorii acestora, directorii de școli și primarii din localitățile din care fac parte copiii. Pentru a beneficia de bursă, aceștia trebuie să nu fie exmatriculați, să nu renunțe la frecventarea cursurilor, să nu înregistreze 10 absențe nemotivate într-un semestru și să nu aibă corigențe. De asemenea, elevii trebuie să aibă media 10 la purtare și să obțină o medie semestrială și anuală mai mare de 8.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor