Inchiderea Pietei Badea Cartan, la a treia licitatie. Problema este policarbonatul

De Roxana Deaconescu
10Comentarii
Inchiderea Pietei Badea Cartan, la a treia licitatie. Problema este policarbonatul
Una dintre cele mai mari piețe din Timișoara așteaptă de mult timp să intre în șantier. N-a fost să fie, pentru că la primele două licitații niciuna dintre firmele înscrise nu a îndeplinit condițiile impuse de proiectant. Reprezentanții Societății Piețe S.A. încearcă, pentru a treia oară, să găsească o societate care să închidă cu policarbonat zona de mese din Badea Cârțan, pentru ca piețarii să nu mai stea în frig și curent.

Piețarii din Badea Cârțan au fost nevoiți să își vândă marfa în frig, iarna, pentru că piața nu a fost închisă pe laterale după modernizarea făcută pe vremea Administrației Ciuhandu.

„Vor fi puse grinzi, plăci din policarbonat și închidem pereții laterali pentru a avea un climat mai bun, să nu mai fie curent și frig. Vor fi uși batante. Trebuie să mai facem și un rezervor de 15.000 de litri de apă, un bazin de stocare a apei, cu senzori, în caz de incendiu să folosim apa de acolo, a trebuit să modificăm puțin proiectul după o cerință a pompierilor”, ne-a declarat Victor Ștefan, șeful Societății de Piețe din Timișoara.

Potrivit documentației, „se va realiza o închidere pe structura uşoară din panouri sandviș, dar şi acoperire din policarbonat celular, pentru a închide zona în care sunt amplasate mesele de vânzare situate între cele două şiruri laterale de chioşcuri existente. În anumite zone se va realiza acoperirea generală cu membrane şi mesh pentru parazăpadă, pentru o mai bună protecţie împotriva intemperiilor”.

Iată că s-a ajuns deja la a treia licitație, după ce primele două au eșuat. La prima licitație, care a avut loc în vara anului 2016, s-au înscris cinci firme, iar la cea de-a doua, care a fost în ianuarie 2017, s-au înscris patru firme, dar niciuna nu a îndeplinit condițiile impuse de proiectant. Problema este policarbonatul, ne-au dezvăluit reprezentanții Societății de Piețe.

„Am dat din nou anunțul pe SEAP, imediat după sărbători, în 19 aprilie, cu termen de depunere până în 5 mai. Sunt niște condiții mai speciale impuse de proiectant, acum le-am detaliat aceste condiții, care fac referire la construcția în sine, cu policarbonat. Firmele n-au depus actele necesare ca să le dăm accept de calificare, nu i-am putut accepta”, ne-a mai spus Victor Ștefan.

Valoarea estimată a contractului este de 1,11 milioane de lei, fără TVA, ceea ce înseamnă aproape 292.000 de euro, cu tot cu TVA. Criteriul de atribuire este, ca de obicei, prețul cel mai scăzut. Ofertele se pot depune până în 5 mai, la ora 15, termenul de valabilitate fiind de 120 de zile de la data depunerii. Potrivit proiectului, lucrările ar trebui să dureze 60 de zile de la semnarea ordinului de începere a acestora.

Piața Badea Cârțan a fost modernizată pe vremea fostei administrații, înfățișarea actuală fiind inaugurată pe 1 decembrie 2011. Atunci s-au investit peste 2 milioane de lei.

Articole pe aceeași temă:

Piata Badea Cartan va fi inchisa cu placi din policarbonat. Cinci firme vor sa o modernizeze

Piata Badea Cartan, pregatita de santier. Sunt estimate lucrari de 200.000 de euro10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor