Incendiu devastator la doua case din Timisoara

De Raoul Jurchela
Reactualizat la:
Incendiu devastator la doua case din Timisoara
Flăcări şi panică, în noaptea de duminică spre luni, în cartierul Plopi din Timişoara. Un imobil construit din lemn şi format din două corpuri de clădire s-a făcut scrum după ce a fost cuprins de flăcări, iar văpaia s-a extins şi la o casă din vecini care a ars şi ea.

Incendiul a izbucnit cu puţin după ora şase dimineaţă pe strada Canalul Bega din Timișoara. Flăcările imense au cuprins rapid locuinţa din lemn, iar proprietarul şi familia sa nu au mai putut decât să fugă pentru a scăpa cu viaţă. Incendiul însă s-a extins rapid şi la cel de-al doilea corp al imobilului, dar şi la casa vecinilor, aflată în aceeaşi curte cu prima şi care a ars şi ea.

Două ore a durat intervenţia, timp în care pompierii au luptat ca flăcările să nu se extindă şi la celelalte case din vecinătate. “A fost o intervenţie dificilă pentru că nu aveam sursă de apă în apropiere. Din păcate au ars trei clădiri”, spune Condruţ Brânduşoiu, locotenent ISU Banat.

Casa de la care s-a extins incendiul aparţine unui sculptor timişorean. Se pare că incendiul a izbucnit în atelierul acestuia. “Incendiul a pornit din anexa casei, din cauza unui scurt circuit la instalaţia electrică. Era un atelier acolo”, spune Andreea Cinteză de la Biroul de Presă al IPJ Timiş.

Artistul nu îşi poate însă explica cum au putut izbucni flăcările. “Am lucrat în atelier seara trecută. Mi-am reparat bicicleta şi nu am folosit nicio unealtă electrică. După aceea m-am pus să mă uit la televizor, iar spre dimineaţă am fost trezit de un spray de vopsea care a explodat. Am ieşit repede din casă. Am apucat să îmi scot doar butelia,, să nu explodeze. Am rămas cu pantalonii scurţi, tricoul şi portofelul. Casa era din lemn însă materialul era tratat ignifug”, spune sculptorul.
Regulament de plasare a anunturilor