Inca un an de pasuire pana sa vedem toate taxiurile din Timisoara albe

De A. Strugariu
Reactualizat la:
5Comentarii
Inca un an de pasuire pana sa vedem toate taxiurile din Timisoara albe
© TION: Inca un an de pasuire pana sa vedem toate taxiurile din Timisoara albe
În mod normal, peste o lună şi câteva zile, de la 1 martie 2015, ar trebui să vedem doar taximetre albe pe străzile Timişoarei. Taximetriştii care nu au maşinile albe ar mai putea beneficia însă de încă un an de graţie: să fie obligaţi să schimbe culoarea autovehiculului până în data de 1 martie 2016! Asta, dacă aleşii locali aprobă proiectul de hotărâre propus în acest sens de către reprezentanţii primăriei.

Astfel, prin noul proiect de hotărâre propus de Executivul Primăriei Timişoara se doreşte modificarea Regulamentului pentru organizarea şi executarea serviciului public de transport persoane în regim de taxi, aprobat printr-o hotărâre de consiliu local din 2009 şi modificat încă o dată prin altă hotărâre din 2012.

În ce constă modificarea?

„Transportul de persoane în regim de taxi se efectuează numai cu vehicule rutiere destinate prin construcţie tipului respectiv de transport şi dotate cu aparate de taxat, staţii radio de emisie-receptie şi lampa taxi – toate în stare de funcţionare şi are însemne, înscrisuri şi elemente de culoare ale caroseriei – integral alb/galben (până la data de 01.03.2016), în conformitate cu reglementările în vigoare. Autovehiculele taxi care vor fi înlocuite de către transportatorii autorizaţi vor avea culoarea alb. Începând cu data de 01.03.2016 toate autovehiculele taxi vor avea obligatoriu culoarea alb”, potrivit proiectului.

Prin hotărârea de consiliu votată în 2012 se stabilise că „după data de 01.03.2015 toate autovehiculele taxi vor avea obligatoriu culoarea alb”.

Nu mai vorbim de HCL-ul din 2009, prin care a fost aprobat Regulamentul de taxi, care prevedea că „începând cu data de 01.03.2014 autovehiculele taxi vor avea culoarea integral alb”.

Reprezentanţii municipalităţii spun că s-a convenit acordarea unei noi păsuiri, de încă un an, tot la solicitarea celor din branşă, a taximetriştilor.

Din evidenţele autorităţilor locale, la ora actuală aproape 60% (58%) dintre taximetrele care circulă pe străzile Timişoarei sunt albe, iar restul galbene. Potrivit oficialilor primăriei, avem aproape 2.000 de taximetre autorizate.

Bineînţeles, aleşii vor avea ultimul cuvânt de spus în privinţa culorii. Noul proiect de hotărâre urmează să intre în atenţia consilierilor locali.

 5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor