In martie incep inscrierile pentru clasa pregatitoare si clasa I

De M.S.
Incepand cu data de 5 martie, in Timis, parintii isi pot inscrie copiii atat in clasa I cat si in clasa pregatitoare
Incepand cu data de 5 martie, in Timis, parintii isi pot inscrie copiii atat in clasa I cat si in clasa pregatitoare
Incepând cu data de 5 martie, in Timiş, părinţii îşi pot înscrie copiii atât în clasa I cât şi în clasa pregătitoare. La nivelul judeţului Timiş peste 4000 de copii se vor putea înscrie fie în clasa I, fie în clasa pregătitoare, iar alţi aproximativ 1500 vor putea sa meargă la grădiniţă, în grupa mare, ori în clasa pregătitoare.

În vreme ce în clasa întâi se vor înscrie toţi copiii, indiferent dacă au fost sau nu la grădiniţă şi au 7 ani împliniţi până la 31 august 2012, în clasa pregătitoare se vor înscrie copiii care au 6 ani împliniţi până la data de 31 august 2012, la solicitarea părintelui sau dacă nu sunt îndeplinite condiţiile pentru a fi înscrişi în clasa I.

Copiii care au şase ani împliniţi până la 31 august 2012 pot fi înscrişi şi în clasa I dacă au frecventat grupa mare. Tot în clasa pregătitoare vor merge şi copii care au şase ani împliniţi 1 septembrie 2012 şi 31 decembrie 12, dacă acest lucru este solicitat de părinte şi dacă acesta nu optează să-l înscrie pe copil la grădiniţă în grupa mare.

Clasa pregătitoare se va face în şcoli

În ceea ce priveşte locaţiile unde vor învăța elevii care se vor înscrie în clasa pregătitoare, reprezentanţii Inspectoratului Școlar Timiş spun că în 75% dintre cazuri elevii vor învaţa în şcoli, iar restul în grădiniţe.

Oficialii inspectoratului spun că în acest fel se va soluţiona şi problema lipsei spaţiului din gradiniţe. Una dintre condiţiile înscrierii copiilor în clasa pregătitoare o reprezintă apropierea unităţii de învăţământ faţă de domiciliu. „Acele lipse ale spaţiului care au fost făcute vor dispărea în contextul în care acestă înscriere va fi făcută informatic şi în baza unor criterii stabilite de metodologie şi nu de către unitatea de învăţământ”, a precizat inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Timiş, Marin Popescu.

În clasa pregătitoare nu se vor pune nici note, nici calificative, studiul se va face prin comunicare şi jocuri. La clasa pregătitoare vor preda învăţători sau educatori cu dublă specializare, care după luna mai vor participa la cursuri pentru a se perfecţiona. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar din Timiş, mobilierul va fi achiziţinat din fonduri guvernamentale, dar este nevoie şi de sprijinul autorităţilor publice locale.

Părinţii care vor să afle informaţii despre înscrierea copiilor în clasa pregătitoare pot afla informaţii sunând la numărul de tel 0 800 816 256 între orele 9-17, de luni până vineri.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !