In bisericile si manastirile din Timis se strang bani pentru a se cumpara rechizite si haine copiilor nevoiasi

De Adrian Panduru
15Comentarii
In bisericile si manastirile din Timis se strang bani pentru a se cumpara rechizite si haine copiilor nevoiasi
© foto: arhiva
În bisericile și mănăstirile din Timiș se vor strânge bani pentru rechizite și haine. Cu bani adunați vor fi oferite rechizite și îmbrăcăminte copiilor nevoiași din cel mai vestic județ al țării, pentru a începe anul școlar cu toate cele necesare. Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan, a cerut preoților și stareților din Timiș să organizeze colecte pentru această cauză.

Duminică, 3 septembrie, şi vineri, 8 septembrie, vor avea loc colecte băneşti în toate parohiile şi mănăstirile din Timiș, iar din banii colectaţi vor fi cumpărate rechizite şi haine pentru elevii cu posibilităţi materiale reduse.

Noul an şcolar, care începe la data de 11 septembrie a.c., este întâmpinat de fiecare dată cu speranţă, cu bucurie şi cu emoţie, atât de către elevi cât şi de părinţii şi bunicii lor. Festivităţile consacrate acestui moment important sunt frumoase şi impresionante, fiind însoţite pretutindeni de rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru luminarea minţii şi primirea cunoştiinţelor folositoare sufletului, dar şi pentru dascălii care ostenesc cu ,,har şi cu dar” la formarea lor. Din păcate, momentul binecuvântat al păşirii peste pragul şcolii este umbrit, nu de puţine ori, de grijile, de nevoile şi de lipsurile unor familii care, din cauza posibilităţilor materiale reduse, nu pot asigura minimul necesar de rechizite, obiecte de studiu şi articole de îmbrăcăminte. Confruntate cu astfel de probleme, unele familii nu-şi mai pot trimite copiii la şcoală, abandonul şcolar şi analfabetismul înregistrând cote cu adevărat îngrijorătoare. Faţă de atari situaţii, Biserica nu poate rămâne pasivă, mai ales că de-a lungul istoriei, rolul ei în viaţa şcolii a fost esenţial. Aşadar, fără a aduce în atenţie şi alte aspecte legate de procesul instructiv-educativ, inclusiv cele privitoare la predarea Religiei, este de datoria noastră, a slujitorilor Bisericii, să venim în ajutorul părinţilor nevoiaşi din eparhia noastră, pentru ca niciun copil să nu fie privat de acest drept fundamental al studiului în condiţii decente, simţindu-se inferior colegilor săi de clasă. În acest sens, facem apel la părinţii parohi şi stareţi din cuprinsul Eparhiei Timişoarei să organizeze, duminică 3 septembrie şi vineri 8 septembrie a.c., colecte băneşti în toate parohiile şi mănăstirile, iar din banii colectaţi, cu aprobarea consiliilor parohiale, să fie cumpărate rechizite şi haine pentru elevii cu posibilităţi materiale reduse. Dumnezeu, Cel în Treime preamărit, să binecuvânteze începutul anului nou şcolar, să binecuvinteze Familia şi Şcoala, să lumineze mintea şi sufletul elevilor şi al dascălilor, dăruindu-le duhul cele bun al înţelepciunii, al cunoştiinţei şi înţelegerii Legii Sale dumnezeieşti şi a toată învăţătura cea bună şi folositoare!”, este mesajul transmis de ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului.

Sâmbătă 2 septembrie, la Parohia Timişoara Plopi, în biserica parohială, de pe strada Jokai Mor.nr.35, se vor distribui pentru copiii cu posibilităţi materiale reduse, din zona cartierului Plopi, aproximativ 80 de ghiozdane cu toate rechizitele necesare.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor