Guvernul a alocat peste 3 milioane de lei Timisului, pentru reparatiile dupa furtuna de duminica

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
11Comentarii
Guvernul a alocat peste 3 milioane de lei Timisului, pentru reparatiile dupa furtuna de duminica
© Foto: arhiva
Guvernul a aprobat suma solicitată de reprezentanții Timișului ca despăgubire pentru pagubele survenite în timpul furtunii de duminică pentru mai multe școli din Timișoara și două spitale din județ. Guvernul a alocat în ședința de joi, către județul Timiș, peste 2 milioane de lei pentru grădinițe, școli, muzee, unități spitalicești și peste 1 milion pentru structurile Ministerului de Interne.

În urma evaluărilor făcute în ultimele zile, pentru reparația școlilor din Timișoara a fost solicitată suma de 2,09 milioane lei. Suma aprobată joi este de 2,24 milioane lei, diferența de la 2,09 milioane lei la 2,24 fiind alocată reparației a două spitale din județ, care au avut de suferit de pe urma furtunii.

Aceasta este doar o primă etapă de repartizare a fondurilor pentru despăgubiri, urmează să se facă și alte evaluări pentru a se acorda fonduri. Per total, Guvernul a alocat în ședința desfășurată joi, peste 36 milioane lei pentru 10 județe care au fost afectate de calamități.

”E o primă etapă, pentru că în această perioadă, respectiv marţi, miercuri, toate comitetele pentru situaţii de urgenţă au lucrat la foc continuu pentru evaluarea tuturor pagubelor. Astăzi ce prezentăm Guvernului spre aprobare este prima etapă, maxima urgenţă, urmând ca în următoarele săptămâni, în funcţie de finalizarea evaluărilor, să revenim cu alte obiective de interes public”, a spus vicepremierul Sevil Shhaideh.

Potrivit unui comunicat de presă emis de guvern, prin aceeași HG s-au alocat suplimentar 1,585 milioane de lei la bugetul Ministerului Afacerilor Interne și 170.000 de lei la bugetul Ministerului Sănătății, iar bugetul Secretariatului General al Guvernului a fost suplimentat cu aproximativ 4,458 milioane de lei, sume ce vor fi folosite pentru înlăturarea efectelor calamității naturale produse de furtuni.

Banii alocați MAI vor fi folosiți pentru înlăturarea daunelor produse unor posturi de poliție, sedii ale inspectoratelor de poliție, inspectorate pentru situații de urgență, ale jandarmeriei, etc., județul Timiș primind la acest capitol 1,109 milioane de lei.

„Cei 170.000 de lei alocați suplimentar Ministerului Sănătății vor fi utilizați pentru repararea acoperișului Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara”, se mai arată în comunicatul de presă emis de guvern. Banii au fost alocați din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului.

Conform primarului Timișoarei Nicolae Robu, este nevoie de 19,2 milioane de lei numai pentru reparația școlilor din Timișoara care au avut de suferit din cauza furtunii și de 1,3 milioane de lei pentru reparațiile la spitalele afectate.

Foto: arhiva
Suma solicitată Guvernului pentru reparația școlilor din Timișoara care au avut de suferit de pe urma furtunii s-a schimbat de la o zi la alta. Dacă marți pentru reparația școlilor din orașul de pe Bega a fost aprobată suma de 1,5 milioane de lei, miercuri, după o nouă ședință a comitetului pentru s...11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor