Gradinita cu bazin de inot si sala de gimnastica, dupa 5 ani de asteptari, la Timisoara

De A.S.
Reactualizat la:
7Comentarii
Gradinita cu bazin de inot si sala de gimnastica, dupa 5 ani de asteptari, la Timisoara
© TION - Gradinita cu bazin de inot si sala de gimnastica, dupa 5 ani de asteptari, la Timisoara
Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 26 din Timişoara a fost extinsă, după mai bine de 5 ani de aşteptări, cu trei noi corpuri de clădire. Cei 480 de copii care frecventează unitatea din zona Circumvalaţiunii au parte acum de un bazin de înot, o sală modernă de gimnastică, noi săli de mese şi mai multe săli de clasă.

Grădiniţa a fost inaugurată, luni, de oficialii primăriei, după finalizarea extinderilor, cu tăieri de panglică.

Proiectul privind extinderea Grădiniţei nr. PP 26 de pe strada Teiului a fost iniţiat la sfârşitul anului 2008, pe când unităţile de învăţământ preuniversitar nu se aflau încă în jurisdicţia autorităţilor locale, lucrările fiind continuate de municipalitate. Extinderea a constat în construcţia unor noi corpuri de clădire. Corpurilor A şi B deja existente li s-au adăugat corpurile C, D şi E, parter cu un etaj, o suprafaţă construită desfăşurată de peste 1.600 de metri pătraţi, spun reprezentanţii municipalităţii. Corpul D a fost dat în folosinţă în timpul fostei administraţii, fiind compus din patru săli de clasă, două săli de mese, diverse anexe, grupuri sanitare etc.

În noul Corp C, lipit de vechea clădire a grădiniţei, s-au amenajat un cabinet medical, o magazie şi patru săli de mese (dispuse două la parter şi două la etaj), iar în Corpul E micuţii dispun de un bazin de înot, o sală de gimnastică, grupuri sanitare, vestiare şi alte patru săli de clasă, plus o sală de mese, şi există mai multe spaţii destinate cadrelor didactice. Reprezentanţii grădiniţei intenţionează să apeleze la un instructor care să facă ore de înot cu copiii ai căror părinţi doresc acest lucru.

„Investiţia a fost demarată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş în luna decembrie 2008, iar Primăria Municipiului Timişoara a preluat-o în anul 2011 realizată parţial, continuând construcţia ei în următoarea ordine: corpul D, C şi E. La preluarea acesteia de la Inspectoratul Şcolar, în anul 2011, lucrarea se afla în stadiul de fundaţie şi parţial parter construit la corpul D, precum şi fundaţia corpului E. Astfel, a fost necesară atât reactualizarea documentaţiei, cât şi reautorizarea lucrărilor de construire şi modificări de soluţii constructive la corpul D. Pentru corpul E s-a reproiectat soluţia constructivă”, au explicat oficialii primăriei.

Autorităţile locale promit că şi alte unităţi de învăţământ din oraş se vor bucura de astfel de investiţii. „Astăzi, dincolo de această construcţie, care este extrem de frumoasă şi de utilă pentru copii şi pentru personalul didactic, marcăm şi o schimbare de standard. Este un standard de care vrem să ne ţinem”, a dat asigurări viceprimarul Dan Diaconu.

Primarul Nicolae Robu le-a cerut din nou şi oamenilor de afaceri să se implice în astfel de proiecte, declarându-se nemulţumit de faptul că reprezentanţii mediului privat n-au fost prea receptivi la apelurile sale până acum.

Valoarea investiţiei a fost de peste 4,1 milioane de lei în cazul Grădiniţei PP 26, contribuţia Primăria Timişoara fiind de aproximativ 3,3 milioane de lei. Lucrările au fost realizate de firma GTI Sanbod Construct. Grădiniţa dispune acum de un total de 17 săli de clasă, potrivit directoarei Felicia Barbu.

La aceeaşi grădiniţă de pe strada Teiului a tăiat panglica, în septembrie 2011, şi fostul primar Gheorghe Ciuhandu, când s-a terminat un prim corp de clădire…

 

 7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor