George Maior: As vrea sa fiu eliminat din aceste scenarii privind diverse candidaturi

De T. Ex.
Reactualizat la:
George Maior: As vrea sa fiu eliminat din aceste scenarii privind diverse candidaturi
© TION - Geroge Maior
La finalul bilanțului Serviciului Român de Informații, directorul George Maior a declarat că starea de securitate națională a României a fost bună anul trecut, și datorită activității serviciului. În plus, Maior a ținut să sublinieze că nu vrea să mai fie inclus în scenariile privind diverse candidaturi.

„Principalele concluzii vizează că starea de securitate națională a României a fost bună în acest an și datorită în mod principal activității serviciului. Nu am fost surprinși de evenimente majore cu efect negativ pe ordinea de securitate națională. Interesele strategice ale statului în domeniul securității naționale au fost prezervate bine”, a declarat George Maior la la prezentarea bilanțului pe anul 2013 al Serviciului Român de Informații.

Directorul SRI a anunțat că, în cursul anului trecut, serviciul a transmis peste 9.000 de informări autorităților abilitate, ce au vizat diverse paliere ale securității. 

„Am transmis peste 9.000 de informări autorităților abilitate, Președinției, Guvernului, autorităților locale, care au vizat diverse paliere ale securității: corupția în administrație și justiție, o vulnerabilitate care încă afectează serios buna funcționare a statului, informări legate de evaziunea fiscală, un flagel negativ care poate prejudicia bugetul de stat , am abordat frontal și în forță multe aspecte legate de crima organizată transfrontalieră”, a declarat Maior. 

De asemenea, directorul SRI a ținut să sublinieze faptul că dorește să fie eliminat din orice scenariu privind diverse candidaturi.

„Personal, subliniez că acest aspect se aplică și directorului serviciului, s-a aplicat întotdeauna, și aș vrea să fiu eliminat din aceste scenarii privind diverse candidaturi.
Ținând cont că e ultimul bilanț la care participă Traian Băsescu, îi mulțumesc pentru colaborarea foarte bună, pentru sprijinul acordat în modernizarea SRI, cu un trecut atât de complicat”, a încheiat directorul SRI.

La rândul său, Traian Băsescu a ținut să laude performanța Serviciul Român de Informații, spunând că și-a atins toate obiectivele. 

„Ca șef al statului, ca șef al CSAT, pot spune că România are un serviciu de informaţii performant, care şi-a atins, practic, toate obiectivele, fie că vorbim de implicarea sa în lupta anticorupţie, în combaterea criminalităţii organizate sau transfrontaliere, în lupta antiterioristă, sau în acoperirea eficientă a activităţii de contraspionaj de pe teritoriul României şi, de ce nu, a devenit un etalon comparabil”, a declarat  Traian Băsescu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor