Furtuna a afectat alimentarea cu energie electrica in vestul tarii

De M. Hoster
In vestul tarii, retelele electrice au fost scoase din functiune de furtuna
In vestul tarii, retelele electrice au fost scoase din functiune de furtuna
În mai multe localităţi din regiunea de vest reţelele electrice au fost scoase din funcţiune de furtuna din ziua de miercuri. Din cauza condiţiilor meteo deosebite, a ploilor însoţite de rafale puternice de vânt, în decursul acestei zile au fost afectate reţelele electrice de medie tensiune de pe raza de activitate a societăţii Enel Distribuţie Banat.

Cel mai uşor au scăpat Timişul şi Aradul, judeţele muntoase, Caraş-Severinul şi Hunedoara suferind mai mult din cauza problemelor apărute. În judeţul Arad erau nealimentate parţial o linie electrică aeriană (LEA) şi un post de transformare, fiind afectat un consumator, agent economic. În judeţul Caraş-Severin au rămas fără alimentare parţial două LEA, şapte posturi de transformare, două localităţi – Sacu şi Tincova, fiind afectaţi 559 de consumatori. În judeţul Hunedoara au fost nealimentate parţial opt LEA, 33 de posturi de transformare şi 13 localităţi, fiind afectaţi 1.935 de consumatori. În judeţul Timiş au rămas nealimentate parţial o linie electrică aeriană şi opt posturi de transformare, fiind afectată o localitate, Unip (Sacoşu Turcesc), 386 de consumatori.

Societatea furnizoare de electricitate a pus la lucru toate echipele de intervenţie, care au lucrat atât în cursul serii cât şi în cursul nopţii trecute. Astfel, joi, 21 iulie 2011, la ora 12, situaţia s-a îmbunătăţit. În judeţul Arad a fost alimentat consumatorul afectat, în cursul dimineţii, în Caraş-Severin au fost realimentaţi toţi consumatorii în decursul nopţii, dar în Hunedoara au rămas nealimentate parţial 5 LEA, zece posturi de transformare şi cinci localităţi, fiind afectaţi 710 consumatori.

Zonele care sunt în continuare afectate de întreruperi sunt: Orăştie (rural), Petroşani (cartier Aeroport), Decebal-Avicola Mintia, Orăştie-Castau, anunţat reprezentanţii Enel joi în jurul orei 14. În judeţul Timiş au fost realimentaţi toţi consumatorii în decursul nopţii.

Cauzele care au dus la producerea incidentelor au fost, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, spargerea unor izolatori şi ruperea unor conductori, din cauza copacilor căzuţi pe liniile electrice aeriene.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !