FNGCIMM a acordat tinerilor antreprenori din Regiunea de Vest peste 5000 de garanții, în valoare de 1,2 miliarde de lei

De Bogdan Marta
FNGCIMM a acordat tinerilor antreprenori din Regiunea de Vest peste 5000 de garanții, în valoare de 1,2 miliarde de lei
© foto: tion.ro
Directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderilor Mici și Mijlocii, Gheorghe Lăpădat, s-a aflat, joi, la Timișoara, la Centrul Regional de Afaceri, unde a vorbit despre sprijinul pe care această instituție îl acordă tinerilor antreprenori.

Orientarea către cei care acum încep o afacere, susținerea accesului la finanțare ca misiune a acestei instituții, au constituit baza mesajelor directorului general FNGCIMM.

“Fondul de garantare a creditelor pentru IMM-uri a demarat încă de anul trecut o campanie de inițiere a dialogului cu presa și potențialii beneficiari – antreprenorii, fermierii sau reprezentanți ai instituțiilor publice – la nivel regional și local. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș este pentru noi un partener cu tradiție și dorim să dezvoltăm acest parteneriat pe viitor, pentru a veni împreună în sprijinul mediului antreprenorial. Ne dorim să identificăm nevoile specifice ale antreprenorilor sau ale fermierilor pentru a putea oferi soluții de garantare personalizate, optimizate”, a declarat Gheorghe Lăpădat, directorul general FNGCIMM.

Acesta a arătat că în cadrul activității derulate de FNGCIMM în Regiunea V Vest, inclusiv în județul Timiș, în ultimii 17 ani a făcut posibil ca antreprenorii să acceseze 5200 de garanții, în valoare de circa 1,2 miliarde de lei. Aproape jumătate dintre acestea, mai exact 2400 de garanții, în valoare de 660 de milioane de lei, au fost acordate în județul Timiș.

De asemenea, prin programul Start-up Nation 2017-2019, în regiunea Vest au fost sprijiniți circa 370 antreprenori, valoarea garanțiilor acordate pentru creditele puncte fiind de peste 57 milioane lei. Județul Timiș a accesat circa 150 de garanții, cu o valoare de peste 22 milioane de lei.

Majoritatea antreprenorilor care au apelat la ajutorul FNGCIMM au investit în domeniul industriei alimentare (33 la sută). Aceștia sunt urmați de cei care au investit în domeniile fabricării de mobilă și sănătate.

Industria alimentară, în special fabricarea pâinii, domină și cererile de garanție pentru programul Start-Up Nation. Următoarele domenii dominante sunt cele ale fitness-ului și întreținerii corporale.

Pe de altă parte, FNGCIMM a contribuit și la dinamizarea programelor de dezvoltare durabilă și renovare a spațiului rural, prin garantarea antreprenorilor care au aplicat în cadrul PNDR 2014-2020. Astfel, peste 580 de garanții, în valoare de peste 785 milioane lei au fost acordate în Regiunea Vest în perioada 2010 -2019, în vederea facilitării accesului la finanțare.

Beneficiarii din regiunea de Vest ai Programului guvernamental Investește în tine, lansat în anul 2018, au obținut finanțări pentru dezvoltarea personală în valoare de circa 1,5 milioane lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor