Firmele din Timiș, așteptate să învețe ce reprezintă economia circulară

De Marcel Hoster
Firmele din Timiș, așteptate să învețe ce reprezintă economia circulară
© foto: arhiva
Reprezentanții mediului de afaceri din Timiș sunt așteptați la un workshop în cadrul căruia să afle ce reprezintă conceptul de economie circulară. Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș este parteneră într-un proiect pilot în acest domeniu.

CCIA Timiș colaborează cu organizațiile Climate KIC din Italia și Spania, fiind parteneră într-un proiect pilot în domeniul economiei circulare, care a demarat în luna decembrie 2018 și are o durată de trei luni. Mediul de afaceri local va putea afla ce înseamnă acest concept. CCIAT va realiza o serie de workshop-uri și cursuri la Timișoara, cu implicarea tuturor actorilor locali.

În zilele de 11, 12 și 22 februarie, la Timișoara va avea loc un workshop pilot de formare în domeniul economiei circulare. Vizate sunt întreprinderilor din sectorul automotive și industria electronică din România. Evenimentul va avea loc la sediul CCIA Timiș din Piața Victoriei nr. 3, iar cursurile vor fi susținute de experți și specialiști locali și străini și se desfășoară în limba engleză.

„Scopul formării este de a sprijini companiile și organizațiile să înțeleagă principiile care stau la baza economiei circulare și, mai important, să învețe să furnizeze servicii și activități utilizând metodele economiei circulare. Acest lucru le va ajuta să devină mai eficiente, să își reducă costurile, să aducă plusvaloare și să reducă impactul asupra mediului. Formarea are rolul de a schimba modul de operare al oamenilor, făcându-i mai conștienți de utilizarea resurselor, de generarea deșeurilor, de consumul de energie și de crearea de planuri de acțiune «circulare»”, au anunțat cei de la CCIAT.

Participarea este gratuită.

Pentru a lua parte la acțiune participanții trebuie să dețină funcții de așa natură încât să poată produce schimbarea de mentalitate și să aducă plus-valoare, prin aplicarea principiilor economiei circulare, de exemplu, dar nu limitat la: ingineri de proces, ofițeri de mediu, proiectanți de produse, responsabili de inovare, manageri de afaceri. Termenul de înscriere este 1 februarie 2019 și se poate face și online .

Climate KIC este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa concentrat asupra schimbărilor climatice, format din companii dinamice, instituții academice de renume și sectorul public. Climate KIC este una dintre Comunitățile Cunoașterii și Inovării (KIC) creată în 2010 de către Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene a cărui misiune este de a crea creștere durabilă. Este vorba despre integrarea educației, antreprenoriatului și inovației având că rezultat transformarea creativă a ideilor în produse sau servicii viabile din punct de vedere economic și care să atenueze schimbările climatice.

Informații suplimentare la tel. 0721896961, e-mail: cbadulescu@cciat.ro, Cristina Bădulescu – coordonator CLIMATE KIC / CCIAT.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor