Firmele din Bulgaria au venit la Timisoara sa-si gaseasca parteneri de afaceri

De Marcel Hoster
Firmele din Bulgaria au venit la Timisoara sa-si gaseasca parteneri de afaceri
© Tion: Firmele din Bulgaria au venit la Timisoara sa-si gaseasca parteneri de afaceri
Un număr de 13 firme din Bulgaria, din diferite domenii de activitate s-au aflat la Timișoara în căutare de noi parteneri de afaceri. Oamenii de afaceri din țările vecine vizitează mai multe orașe din zonă.

În organizarea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și a Camerei de Comerț și Industrie Bulgaro-Română din Ruse, la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara a fost organizat un parteneriat de afaceri care să pună față în față delegația din Bulgaria și mediul de afaceri local. Întâlnirea a fost inclusă într-un parteneriat de afaceri semnat între cele două camere în cursul anului precedent.

„Este un parteneriat de afaceri între Camera de Comerț Bulgară și Camera de Comerț Timiș. Este primul de acest gen pentru că relațiile cu partea bulgară au fost mai degrabă timide până anul trecut când s-a semnat un acord de colaborare între cele două țări, rezultând acest parteneriat. Sperăm ca în urma acordului companiile românești și bulgărești să fie mulțumite și să semneze cât mai multe contracte”, a declarat Stana Stanoiev, reprezentanta CCI Timiș.

Ivailo Ivailov, reprezentant comercial al Bulgariei la București, spune că perspectivele de dezvoltare a relațiilor economice dintre cele două țări sunt mari:

„Rezultatele pe care le așteptăm de la această întâlnire sunt creșterea cunoștințelor pe care le au companiile despre activitatea celor două camere. Anul trecut schimburile comerciale dintre cele două țări au depășit 4,3 miliarde de euro. Există tendința ca această sumă să crească. În fiecare an investițiile din Bulgaria în România cresc cu 25%, cel mai bine în acest moment sunt reprezentate companiile comerciale. Foarte bine se dezvoltă și parteneriatele din domeniul IT. Unul dintre scopurile întâlnirii de astăzi este familiarizarea companiilor bulgărești cu firmele din această regiune, care poate deveni atractivă pentru investiții. Ca și ambasadă noi susținem orice inițiativă a camerei de comerț și industrie româno-bulgare. Dorim mult succes acestor acțiuni care au loc la Timișoara, dar și la Arad”.

Acțiunea de la Timișoara este doar prima dintr-o serie asemenea întâlniri, acestea fiind prevăzute în cadrul unui parteneriat între cele două camere.

„Anul trecut o delegație a Camerei de Comerț din Ruse a făcut o primă vizită în Timișoara cu scopul de a se crea un parteneriat. Aceasta a fost prima vizită oficială din Bulgaria și a avut ca scop prezentarea țării. În acest moment avem încheiat un parteneriat de colaborare, astăzi are loc primul eveniment de acest gen. Se dorește stabilirea de întâlniri și contacte pentru companiile bulgare și românești din această zonă”, a spus la rândul ei Eleonora Ivanova, director Camera de Comerț Bulgaro-Română Ruse.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor