Firma primăriei, Colterm, campioană la spart orașul. Robu amenință cu amenzi uriașe societățile care nu refac domeniul public

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
7Comentarii
Firma primăriei, Colterm, campioană la spart orașul. Robu amenință cu amenzi uriașe societățile care nu refac domeniul public
© foto: arhivă
Au dat sute de permise de spargere firmelor care desfășoară lucrări pe domeniul public, dar și-au amintit cu greu de ele. Vorbim despre funcționarii Primăriei Timișoara, care s-au trezit acum că domeniul public trebuie și refăcut după ce este spart. Chiar Nicolae Robu amenință cu amenzi uriașe societățile ce lucrează pe domeniul public. Și cu plângeri penale. Iar firma primăriei, Colterm, este campioană la spart orașul. Are aproape 400 de zone lăsate ca pe șantier, unele chiar din 2017, adică de acum doi ani!

Primarul Nicolae Robu semnează o avertizare transmisă către firmele care lucrează pe domeniul public și nu refac zona după spargere. Societățile intervin în baza unor permise de spargere eliberate de primărie, dar uită să aducă la starea inițială zona afectată. Cele mai multe cazuri se văd la Colterm, chiar societatea primăriei, care are, în total, 398 de locuri neremediate.

„Din cauza faptului că în oraș există numeroase străzi, trotuare și spații verzi unde firmele de servicii au executat lucrări la rețelele de utilități și nu au refăcut domeniul public, le avertizăm că vom trece la sancțiuni drastice. Condițiile meteo permit efectuarea de lucrări, fapt pentru care toate firmele au primit deja somații de la primărie prin care li se transmitea că trebuie să înceapă lucrările de refacere a domeniului public, după care s-a trecut la amendarea lor. Cu toate acestea, situația din teren arată că majoritatea societăților care au de efectuat lucrări nu au demarat refacerea domeniului public”, transmit reprezentanții Primăriei.

Potrivit acestora, în ultimele două săptămâni au fost transmise zeci de somații societăților în cauză. Primarul Nicolae Robu amenință cu amenzi uriașe, zilnice, dar și cu sesizarea Poliției Rutiere și plângeri penale. Mai mult, le dă și un termen limită firmelor respective: 15 aprilie!

„Avertizăm firmele aflate în această situație că trebuie să refacă domeniul public până la data de 15 aprilie 2019. Cei care nu se vor conforma până la această dată, vor fi amendați în mod repetat, în fiecare zi, și va fi sesizată Poliția Rutieră. Atragem, totodată, atenția că orice lucrare aflată în execuție trebuie semnalizată corespunzător, conform normativelor legale în vigoare, iar în caz contrar societatea respectivă va fi sancționată contravențional, după care va fi sesizată Poliția Rutieră și se vor face plângeri penale”, a conchis Robu.

Dar să vedem care sunt firmele vizate de amenzile uriașe și plângerile penale cu care avertizează primarul Timișoarei.

Pe primul loc este chiar compania primăriei, Colterm, care are nici mai mult nici mai puțin de 398 de adrese afectate. 366 sunt ale Colterm Distribuție și unele datează chiar și din 2017! Oficialii PMT prezintă o listă cu „suprafețe nerefăcute în perioada 1 ianuarie 2017 – 21 martie 2019”. Colterm Producție are doar 32 de adrese pe lista primăriei cu suprafețe nerefăcute în aceeași perioadă.

Firma de gaz ocupă locul doi în topul nostru. Delgaz Grid are, în aceeași perioadă, 21 de zone lăsate în șantier.

Locul trei este ocupat de Enel, care apare cu 16 poziții în lista adreselor PMT, tot pe perioada 1 ianuarie 2017 – 21 martie 2019, iar pe locul patru apare Telekom, cu patru adrese.

De menționat și faptul că fiecare societate lucrează cu firme de construcții contractate, iar Axo Util și Cons Electrificarea apar cel mai des pe listele primăriei.

Atașat acestui material găsiți listele făcute publice de primărie!7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor