Festivalul ARTmania, unde muzica si arta se intalnesc, a ajuns la cea de-a 13-a editie. Vezi programul si line-up-ul!

De A. M. A.
Festivalul ARTmania, unde muzica si arta se intalnesc, a ajuns la cea de-a 13-a editie. Vezi programul si line-up-ul!
© foto: Artmania
Mogwai, Steven Wilson și Leprous sunt printre artiștii de pe line-up-ul excelent din acest an al festivalului ARTmania! Iubitorii de muzică, dar și de artă sunt invitați, din nou, la Sibiu, în Piața Mare!

Se întâmplă, din nou la Sibiu în perioada 26-28 iulie, Festivalului ARTmania 2018, dar și conferința dedicată industriei muzicale East European Music Conference.

Altă surpriză pregătită festivalierilor va fi faptul că Muzeul Brukenthal își deschide porțile și îi invită la expoziția „The Anatomy of Darkness”, care îi are ca artiști pe Costin Chioreanu (București), Claudiu Doncuțiu, Constantin Scărlătescu și Andrei Szabo (Sibiu). Expoziția este organizată în cadrul expoziției cu profil permanet „Gothic – trăirea neo-gotică vs. modelul iluminist”, deschisă în subsolul Muzeului Naţional Brukenthal, care a disecat fenomenul gotic în artele vizuale. Expoziția ilustrează o imagine vie a perioadei caracterizată de neliniște culturală și invenții artistice îndrăznețe.

De asemenea, și Complexul Național Muzeal ASTRA (Muzeul Satului din Sibiu) rămâne partener al ARTmania Festival și EEMC, susținând aceste două proiecte culturale moderne prin acordarea accesului gratuit în spațiul care promovează tradițiile românești.

Iubitorii de cultură care au brățări ARTmania Festival sau East European Music Festival, sunt așteptați în toate spațiile expoziționale în perioada 26-28 iulie. Cei curioși sunt rugați să se prezinte la intrare cu brățările din festivalul ARTmania sau a conferinței East European Music Conference.

ARTmania Festival este o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock, ce s-a consacrat ca principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. ARTmania nu înseamnă doar concerte ale unor mari formații internaționale și locale. Muzica este componentă de bază de la care a pornit totul, însă, reprezintă doar o parte din experiența pe care festivalul a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România și din străinătate.

Mogwai, Steven Wilson, Leprous, HAKEN, Zeal&Ardor, ROME, Arcane Roots și Distorted Harmony formează line-up-ul final al ediției din 2018.

În aceeași perioadă cu ARTmania Festival, la Sibiu va avea loc și East European Music Conference (26 – 28 iulie 2018), cea mai importantă conferință dedicată industriei muzicale din România.După o primă ediție în care peste 400 de persoane – participanți și invitați – din mediul cultural românesc și european au schimbat idei și au împărtășit concluzii, cea de-a doua ediție continuă inovația pe piața românească a evenimentelor de profil cu încă un program de avangardă: Romanian Music Export. Astfel, primul program românesc din zona antreprenorială care își asumă zona de promovare și de export muzical la nivel european, va fi gata de start odată cu ediția a doua EEMC și va fi disponibil pentru participanții și invitații la conferință. Biletele sunt disponibile aici.

Biletele pot fi achiziționate și pe site-ul artmaniafestival.ro

Program Festival ARTmania 2018:

Vineri, 27 iulie
19.00 – 19.40 ROME (LUX)
20.00 – 20.50 ARCANE ROOTS (UK)
21.15 – 22.15 HAKEN (UK)
22.45 – 00.00 MOGWAI (UK)

Sâmbătă, 28 iulie
19.00 – 19.40 DISTORTED HARMONY (IL)
20.00 – 20.50 ZEAL&ARDOR(CH)
21.15 – 22.15 LEPROUS (NO)
22.45 – 00.00 STEVEN WILSON (UK)0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor