Festin gastronomic peruan la Timisoara

De Delia S. Barbu
Specialitati peruane de Ziua Nationala a Republicii Peru
Specialitati peruane de Ziua Nationala a Republicii Peru
Aji de gallina, Cebiche sau Papa a la Huancaina şi Lomo saltado sunt doar câteva dintre specialităţile bucătăriei peruane, pregătite miercuri seara la Timişoara în cadrul unei întâlniri organizate de Ziua Naţională a Republicii Peru.

Consuli onorifici ai mai multor ţări la Timişoara, prefectul de Timiş, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean sau doar prieteni ai acestei ţări andine au sărbătorit, miercuri seara, Ziua Naţională a Republicii Peru.

Specialităţi culinare cum rar găseşti în oraş, băuturi exotice şi o muzică bună au fost darurile puse la dispoziţia invitaţilor la această aniversare. În acest 28 iulie, peruanii aniversează 190 de la câştigarea independenţei ţării lor, iar sărbătoarea naţională a acestei îndepărtate ţări andine a reuşit să strângă în Timişoara diplomaţi, oficialităţi, dar şi admiratori ai acestor locuri din America de Sud.

„Pentru comunitatea peruană, sărbătoarea naţională din acest an coincide cu instalarea noului guvern ales democratic în ţara noastră. România şi Peru, ca ţări latine, au valori şi interese comune. Peru a sporit numărul personalului diplomatic de la Bucureşti şi a numit un consul onorific la Timişoara, au fost încheiate convenţii universitare, o stradă din oraş poartă numele Peru, a avut loc o expoziţie de fotografii şi o săptămână de cultură peruană la Timişoara, iar festinul gastronomic din acestă seară face parte din seria acestor acţiuni. Ziua Naţională a Republicii Peru este un motiv de a ne întâlni noi, peruanii, autorităţile locale, oameni diplomatici şi prieteni ai ţării noastre pentru a sărbători şi cugeta pe muzică andină”, a spus miercuri seara Rufino Delgado Montenegro, consulul onorific al Republicii Peru la Timişoara. Alături de acesta s-au aflat prefectul Mircea Băcală, care a vorbit despre importanţa susţinerii oamenilor de afaceri care doresc să investească în Timiş, dar şi Eliot Gaviria-Valverde, consul general al Republicii Peru la Bucureşti, care a mărturisit că „domnul Delgado este cel mai activ consul onorific din jurisdicţia noastră”.

Pentru toţi invitaţii, eroul serii a fost până la urmă Miguel Angel Gonzales, bucătarul care a pregătit specialităţile peruane şi care a oferit doritorilor explicaţii despre bucătăria ţării sale. Pisco Sour, o băutură tradiţională peruană, a însoţit bucatele alese.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !