Festin de arta, duminica, la amiaza

De S.P.D.
Reactualizat la:
Festin de arta, duminica, la amiaza
© TION - Festin de arta, duminica, la amiaza
Secunda albă – ritual și sacrificiu, oameni vegetali, puzzle-uri ale copilăriei, mobilier pentru vagoane locuite de oamenii străzii, icoane restaurate după ce ”dreptcredincioșii” au înfipt în ele becuri colorate: cele mai interesante viziuni asupra lumii sunt reunite la Palatul Baroc, în gala absolvenților de licență și master ai Facultății timișorene de Arte.


În pofida orei neinspirate a vernisajului, sălile Muzeului de Artă Timișoara au fost arhipline duminică, la 12, la ”Gala Absolvenților ciclului de Licență și Master al Facultății de Arte și Design (FAD) din cadrul Universității de Vest”.

„Reiterăm astfel un eveniment ce a avut premiera în urmă cu 20 de ani, când tot în Muzeul de Artă s-a inaugurat expoziția primei promoții a Facultății de Arte reînființate la Timișoara”, a subliniat conf. univ. dr. Vică Adorian, decanul facultății.

Reunind lucrări de la toate specializările facultății – Pictură, Grafică, Sculptură, Fotografie-video, Conservare-restaurare, Ceramică, Arte textile – Design textil, Modă – Design vestimentar, Design – ”expoziția degajă o energie pozitivă”, a remarcat, la vernisaj, criticul de artă Ileana Pintilie.

Deși puțin prea aglomerată și inevitabil eterogenă, Gala absolvenților își cucerește privitorii cu viziuni inedite, un curajos refuz al tiparelor, multă imaginație și un ton optimist al mesajului plastic.

Printre cele mai interesante prezențe în expoziție, lucrarea în alb despre seppuku a artistul fotograf Florin Ianăș, ”oamenii vegetali” ai Adinei Giurgiu, ingenuitatea plină de umor și poveste a copilărosului univers al artistelor Silvia Varga și Timea Don (ilustrații, puzzle, cărți de joc), o lucrare inspirată de anunțurile de deces dintr-un ziar, obiectele fantasy, onirice chiar, ale Alexandrei Galetaru, proiectul de locuire pentru oameni ai străzii în vagoane dezafectate, realizat de Julia Kovacs, obiecte ceramice luminate, însă farmecul expoziției este chiar șansa greu de epuizat a descoperirilor la fiecare tur al lucrărilor. În premieră, secția de restaurare – conservare își are propriul spațiu în expoziție și prezintă o serie de lucrări interesante de salvare a unor vechi obiecte bisericești.

Expoziția ”Gala Absolvenților” va putea fi vizitată la Palatul Baroc până în data de 20 iulie a.c., zilnic între orele 10-18 (luni închis).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor