Facultatea Informatica atrage cei mai multi candidati si la Universitatea de Vest Timisoara

De Marcel Hoster
Facultatea Informatica atrage cei mai multi candidati si la Universitatea de Vest Timisoara
© Foto: arhiva
După Universitatea Politehnica Timişoara şi Universitatea de Vest se laudă cu un număr în creştere al cererilor de înscriere. Plusul faţă de anul trecut este de 16 procente.

Tot mai mulţi tineri se visează studenţi. O demonstrează şi datele făcute publice de Universitatea de Vest Timişoara, care arată că numărul cererilor de înscriere la facultăţile componente a crescut cu 16 procente faţă de anul trecut. 5.408 candidaţi se luptă pentru unul dintre cele 2.067 de locuri bugetate disponibile la această sesiune.

Ca şi la UPT, cea mai solicitată facultate este cea de Matematică și Informatică, cu aproape cinci candidați pe loc bugetat, specializarea Informatică înregistrând cea mai mare concurență din cadrul UVT, de 10 persoane pentru fiecare loc fără taxă disponibil. O situație asemănătoare se înregistrează și la Facultatea de Sociologie și Psihologie, unde concurența trece de patru candidați pe loc bugetat. Cei mai mulți s-au înscris la Pedagogia învățământului preșcolar și primar și Psihologie, cu cinci, respectiv șase candidaţi care concurează pe fiecare loc fără taxă. De asemenea, 418 absolvenți de liceu concurează pentru cele 116 locuri bugetate în cadrul Facultății de Drept.

„Universitatea de Vest confirmă, și prin înscrierile de anul acesta, tendința de creștere. Informatica este, și anul acesta, facultatea cu cea mai mare concurență pentru specializările oferite. Avem rezultate foarte bune și în cazul celorlalte facultăți. Este important că efortul susținut din ultimii ani, al tuturor celor care fac lucrurile să se întâmple în universitatea noastră, este perceput de societate. Îmi place să cred că Universitatea de Vest a devenit mai atractivă ca destinație de studiu, în ciuda tendinței demografice descendente, în urma eforturilor din ultimii ani”, a declarat rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

În zilele următoare au loc probele de admitere și confirmările candidaților declarați admiși.

rectorat-politehnica2
Cea mai mare concurenţă la actuala sesiune de înscriere la Universitatea Politehnica Timişoara este cea la Informatică. Tinerii vor să devină studenţi, iar concurenţa depăşeşte 10 candidaţi pe un loc bugetat. Domeniul tehnic continuă să atragă interesul viitori studenţi. Dezvoltarea exponenţială ...0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !