Facultatea de Biologie şi Geografie din cadrul UVT va fi renovată cu 6,7 milioane de lei

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
1Comentariu
Facultatea de Biologie şi Geografie din cadrul UVT va fi renovată cu 6,7 milioane de lei
© Tion: Facultatea de Biologie şi Geografie din cadrul UVT va fi renovată cu 6,7 milioane de lei
Sediul Facultăţii de Chimie, Biologie şi Geografie din cadrul Universităţii de Vest Timişoara va beneficia de un contract de finanţare în valoare de 6,7 milioane de lei pentru reabilitarea faţadelor şi a acoperişului. Clădirea de patrimoniu de pe strada Pestalozzi avea nevoie de reparaţii importante, cea mai mare parte a banilor din acest contract fiind fonduri europene nerambursabile.

Un nou proiect depus de Universitatea de Vest Timişoara va beneficia de fonduri europene. Este vorba de actualul sediul al Facultăţii de Chimie, Biologie şi Geografie, care va avea o nouă înfăţişare în urma restaurării faţadelor şi a acoperişului, finanţarea fiind asigurată prin Programul Operaţional Regional. Sorin Maxim, şeful Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest şi Marilen Pirtea, rectorul UVT, au semnat joi contractul de finanţare. Este cel de-al doilea obiectiv dintr-o serie de trei, aparţinând UVT, care va beneficia de susţinere sub forma fondurilor nerambursabile europene, după acordul de susţinere a extinderii Facultăţii de Arte. În total, UVT va beneficia de fonduri de 7,94 de milioane de euro, pentru cele trei proiecte.

„Acordul pentru Reabilitarea acoperișului și fațadelor Facultății de Chimie, Biologie și Geografie, este în valoare totală de 6.748.978,11 lei, din care 6.342.351,66 lei valoarea finanțării nerambursabile și 406.626,45 lei contribuția universității. Imobilul care face obiectul proiectului este amplasat în zona centrală a orașului, pe strada Pestalozzi, nr. 16, Municipiul Timişoara, judeţul Timiş, pe un teren cu o suprafaţă de 5.745 mp. Construcţia existentă pe amplasament a fost realizată de Josef Kremer senior în 1901, după proiectul arhitectului Ernest Gotthilf din Viena, având inițial utilitatea de orfelinat: Orfelinatul «Gisella» din cartierul Fabric, în prezent fiind sediul Facultății de Chimie, Biologie și Geografie din cadrul Universității de Vest din Timișoara, încadrată ca monument istoric. Necesitatea unei reabilitări majore a clădirii este cu atât mai pregnantă cu cât aici își desfășoară activitatea peste 750 de studenți și 56 de cadre didactice”, am aflat de la UVT.

Perioada de implementare a proiectului, care va asigura reabilitarea completă a fațadei și acoperișului clădirii este de 36 de luni. Suprafaţa construită la sol a acesteia este de 1.230 metri pătraţi, iar suprafaţa construită desfăşurată de 3.830 metri pătraţi.

Proiectul este finanțat prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1, Obiectiv Specific 10.3 – Creșterea relevanței învățământului terțiar universitar în relație cu piața forței de muncă și sectoarele economice competitive.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor