Exista proiectant pentru noul pod care se va construi in Timisoara

De Alina Strugariu
28Comentarii
Exista proiectant pentru noul pod care se va construi in Timisoara
© Exista proiectant pentru noul pod care se va construi in Timisoara
O firmă din Viena care are o sucursală în Bucureşti, VCE Vienna Consulting Engineers SRL, va proiecta noul pod peste Bega pe care vrea să îl construiască Primăria Timişoara în continuarea străzii Jiul. Podul va fi prevăzut cu patru benzi de circulaţie, piste pentru biciclete și trotuare.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au iniţiat în cursul acestei veri procedurile de achiziţie pentru serviciile de proiectare aferente acestui obiectiv de investiţie: construirea unui nou pod peste Bega în continuarea străzii Jiul. Contractul era estimat la aproximativ 218.000 de lei fără TVA pentru proiectare.

Primarul Nicolae Robu le-a explicat consilierilor locali că o astfel de investiţie, construirea unui nou pod peste Bega, poate fi angajată din fonduri de la bugetul local, pentru că „nu poate să coste foarte mult”.

Între timp municipalitatea a reuşit să contracteze proiectantul.

La noul pod peste Bega de la Jiul firma câștigătoare este una din Viena, VCE Vienna Consulting Engineers SRL. Firma are o sucursală și în București. Valoarea este de circa 90.000 lei fără TVA.Termenul de elaborare a studiului de fezabilitate este de 120 de zile, iar termenul pentru proiectul tehnic este de 60 de zile. S-a licitat la pachet SF și PT. După ce se recepționează studiul de fezabilitate se aprobă în consiliul local și se trece la proiectul tehnic”, a declarat, marţi, Robu.

Cum va arăta noul pod care va fi construit în Timişoara?

Podul va fi prevăzut cu patru benzi, piste de biciclete, câte una pe fiecare sens, și trotuare cu o lățime care să asigure fluența circulației… Ne dorim ca acest pod să şi arate frumos. Podurile sunt și obiective care, în general, au un aspect plăcut și dau valoare locurilor care există”, a mai declarat primarul.

Primarul Nicolae Robu declara, în 2013, că în Timişoara este nevoie de încă cinci poduri: unul la Jiul, unul în zona Solventul, unul în zona Bobâlna şi încă două în vecinătatea Podului Decebal, unul în amonte şi altul în aval, în zonele ILSA şi Parcul Copiilor.

Prin 2014, edilul a prezentat şi o estimare de cost, afirmând că ridicarea unui nou pod s-ar ridica la circa 5 milioane de euro.

Bineînţeles, trebuie reabilitate şi unele poduri existente în oraş, cum ar fi Ştefan cel Mare, Eroilor, pe care autorităţile locale au anunţat că intenţionează şi să îl lărgească, sau Muncii.

Articole pe aceeași temă:

Se cauta proiectant pentru un nou pod peste Bega

Robu doreste cinci noi poduri peste Bega. Primul ar putea fi in zona Jiul28Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor