Eu nu sunt Carpaci – protest impotriva terorismului imobiliar la Timisoara

De A.S.
Reactualizat la:
13Comentarii
Eu nu sunt Carpaci – protest impotriva terorismului imobiliar la Timisoara
© TION - Eu nu sunt Carpaci - protest impotriva terorismului imobiliar la Timisoara
Sub sloganul „Eu nu sunt Cârpaci! Tu eşti timişorean?”, Corneliu Vaida, un timişorean implicat în diverse acţiuni civice în ultimii ani, cheamă lumea la un protest împotriva a ceea ce numeşte el „terorismul imobiliar”. Deocamdată protestul se desfăşoară în mediul virtual, dar iniţiatorul acestui demers aşteaptă anumite răspunsuri din partea autorităţilor locale şi nu sunt excluse nici manifestaţiile în stradă.


Protestul a fost iniţiat în mediul virtual, pe Facebook. „Expansiunea imobiliară a clanurilor țigănești, prin metode ilegale, poate fi considerată drept act de “terorism imobiliar”! Zecile de sesizări la administrația locală și la organele abilitate să aplice legea și să apere cetățeanul onest sunt fără niciun rezultat! Acesta – deocamdată – se dorește un protest virtual în Timișoara virtuală. În cazul în care până la sfârșitul lunii ianuarie 2015 nu vom avea poziții tranșante și răspunsuri publice ale Primăriei și Poliţiei, acest protest se va muta în stradă!”, avertizează Corneliu N. Vaida.

Iniţiatorul acestui demers i-a scris inclusiv edilului-şef al Timişoarei, Nicolae Robu, căruia i-a transmis că aşteaptă să vadă acţiuni incisive din partea autorităţii locale în ceea ce priveşte mafia imobiliară.

Este vorba de terorismul imobiliar al clanului Cârpaci. Am iniţiat un protest virtual cu scopul de a afla poziţia şi ce a întreprins primăria în legătură cu abuzurile imobiliare ale ţiganilor din Timişoara – inclusiv ce stadiu de rezolvare are sesizarea penală făcută pentru Casa Muhle (n.r. – imobil monument istoric ajuns într-un stadiu avansat de degradare după ce a intrat în posesia unui clan de romi, care a efectuat lucrări neautorizate acolo, potrivit autorităţilor locale). În cazul în care răspunsurile administraţiei locale nu vor fi satisfăcătoare, protestul se va transfera din Timişoara virtuală în Timişoara reală. Sper din tot sufletul ca responsabilii administraţiei locale să fie mai incisivi în luările de poziţie faţă de astfel de abuzuri şi să exercite presiuni asupra instituţiilor legale de a lua urgent măsurile ce se impun”, i-a scris Vaida primarului.

Rămâne de văzut dacă această acţiune civică va avea vreun rezultat…

UPDATE. Reacţia lui Robu nu a întârziat să apară, tot pe Facebook.

„Domnule Vaida, nu este corect să lăsaţi să se-nţeleagă că acaparările de clădiri de către ţigani, în zonele centrale ale Timişoarei, s-au produs în ultimii ani! Nicio clădire nu a fost dobândită, de nicio persoană din categoria la care vă referiţi, de când sunt eu primar. Dimpotrivă, am recuperat în instanţă trei clădiri importante pierdute de primărie înainte de a fi eu primar! Deci, eu chiar duc o luptă în interesul Timişoarei, dar o duc acolo unde trebuie dusă, adică în instanţă, în limitele şi cu armele statului de drept, şi de aceea am şi rezultate”, susţine edilul.

A venit apoi şi răspunsul lui Corneliu Vaida, care i-a transmis primarului că intenţia sa nu este de a culpabiliza actuala administraţie în ceea ce priveşte “retrocedările” dubioase, dar că nu poate să nu constate că abuzurile continuă „aproape nestingherite”.

„În cazul în care nici dvs. nu sunteţi mulţumit de viteza de rezolvare a denunţurilor penale împotriva acestora, vă invit să vă alăturaţi nouă în acest protest!”, i-a mai scris iniţiatorul protestului lui Robu.

Vaida condamnă de asemenea lipsa de reacţie a Poliţiei Locale şi a Poliţiei Municipiului.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor