Elevii cu performanțe deosebite din Timiș se pot înscrie la Centrul Judeţean de Excelenţă

De Adrian Panduru
1Comentariu
Elevii cu performanțe deosebite din Timiș se pot înscrie la Centrul Judeţean de Excelenţă
© foto: arhivă
Centrul Judeţean de Excelenţă Timiş pregătește elevii pentru performanțe deosebite. Centrul Judeţean de Excelenţă Timiş (CJEXTM), unitate de învăţământ înfiinţată în 2015, a început anul școlar cu selecţia profesorilor care urmează să colaboreze cu Centrul de Excelenţă, apoi înscrierea elevilor. Elevii se pot înscrie până la data de 15 octombrie 2019. Elevii de la școlile din Timiș vin aici pentru a se specializa și pentru a învăța mai multe lucruri despre materia la care excelează.

În a doua jumătate a lunii octombrie urmează să se desfășoare testele de selecţie şi selecţia propriu-zisă, astfel încât de la 1 noiembrie activitatea să înceapă.

Înscrierea elevilor se poate efectua online, până în 15 octombrie, completând un formular care se găseşte pe site-ul instituţiei (www.cjextm.ro) sau direct la secretariatul situat pe strada Cornelia Sălcianu nr 11, între orele 10 şi 14.30

Centrul de Excelenţă are ca obiectiv asigurarea condiţiilor optime de pregătire şi dezvoltare a copiilor şi tinerilor capabili de performanţe înalte. Aici sunt selectați copiii şi tinerii în vederea constituirii grupelor de performanţă pe discipline, arii curiculare sau domenii ştiinţifice, artistice şi tehnice.

Pentru 2019 – 2020, la CJEXTM sunt propuse 18 secţii: Limba română, Limbi clasice – liceu, Matematică, Limba engleză, Limba franceză, Fizică, Chimie, Biologie, Istorie, Geografie, Știinţe socio – umane – liceu, Religie ortodoxă – liceu, Arte vizuale, Muzică –instrumente, Coregrafie, Teatru – liceu, Informatică, Robotică.

Din acest an, CJEXTM va primi finanțare direct de la Ministerul Educației Naționale, pentru a nu exista problemele din anii trecuți, când salariile profesorilor au întârziat luni bune.

„Având în vedere relaţia distonantă avută cu Consiliul local al PMT, încă de la înfiinţarea CJEXTM, acesta întârziind alocarea bugetară şi plata salariilor cu câte 6 – 9 luni, în fiecare an, ISJ Timiş a demarat toate procedurile legale, astfel încât Centrul Judeţean de Excelenţă să îşi înceapă activitatea în noul an şcolar, 2019 -2020, ca unitate conexă a MEN, cu finanţare asigurată din bugetul MEN”, transmite profesorul Gizela Fuioagă, director CJEXTM.

În plus, CJEXTM este și câştigătorul unui proiect ERASMUS+, primul şi singurul centru de excelenţă din ţară, care a primit finanţare europeană pentru perfecţionarea profesorilor în domeniul elevilor supradotaţi. Proiectul “Educatori pentru elevi talentaţi şi supradotaţi” sau „E-TAGS” (Educators for Talented And Gifted Students) este un proiect ERASMUS+, perioada de derulare fiind 01.07.2019 – 30.06.2021, iar suma alocată este de 46.925.00 euro. Vor beneficia de perfecționare 20 de cadre didactice angajate la CJEXTM.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor