Creste numarul liceenilor eliminati de la Faget – in total, peste 140 de elevi

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
2Comentarii
Creste numarul liceenilor eliminati de la Faget – in total, peste 140 de elevi
A crescut numărul elevilor eliminaţi de la Liceul Traian Vuia din Făget, care au fost descoperiţi copiind la examenul de Bacalaureat. Pe lângă cei 94 de elevi anunțați inițial, au urmat alte câteva zeci de tineri.

În urma cercetărilor întreprinse de o comisie specială care cercetează frauda de la Liceul Traian Vuia din Făget s-a decis eliminarea a încă 49 de elevi care au dat Bacalaureatul, pe lângă cei 94 care au fost deja eliminaţi într-o primă tranşă. În paralel, la acest liceu, în aceste zile se va declanşa o anchetă unde vor fi cercetaţi supraveghetorii acestor elevi, pentru că se pare că şi aceştia ar fi avut o contribuţie destul de consistentă la această fraudă. Sancţiunile pentru supraveghetori pot merge până la desfacerea contractului de muncă.

Peste 20 de părinţi ai copiilor care au fost eliminaţi la Făget au venit luni la Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, pentru a-și apăra copiii şi pentru a cere să vadă înregistrările din timpul examenelor. Părinţii au de gând să ajungă şi în instanţă pentru a-şi căuta „dreptatea”.

La Făget, examenul de Bacalaureat a fost susținut în 13 săli de examen. Într-o singură sală nu s-au descoperit elemente de fraudare a examenului. Supraveghetorii au fost câte doi în fiecare sală, poziționați unul în spatele clasei, altul în faţă. 176 de absolvenţi de liceu au susţinut Bacalaureatul la această şcoală.

Din cei 94 de candidați eliminați într-o primă fază, ca urmare a măsurilor luate de Comisia din Centrul de Examen de la Făget, 49 au fost admiși inițial, diferența până la 94 fiind respinși și înainte de eliminare. Acum, pe lângă cei 94, au mai fost eliminaţi alţi 49 de elevi, numărul lor total ajungând la 143.

Alte articole pe aceeași temă:

Peste 90 de elevi eliminati la BAC, in Faget! Frauda de la Liceul Traian Vuia a scazut procentul de promovare al Timisului

Zeci de parinti ai elevilor eliminati de la Bacalaureat din Faget – la Inspectoratul Scolar Timis – Vor dreptate!

Inca 30 de elevi ar mai putea fi eliminati in cazul fraudei la Bacalaureat de la Faget

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor