Dupa o investitie de 300.000 de euro, Aeroportul International Timisoara ofera 200 de noi locuri de parcare

De Marcel Hoster
34Comentarii
Dupa o investitie de 300.000 de euro, Aeroportul International Timisoara ofera 200 de noi locuri de parcare
© Tion: Aeroportul International Timisoara ofera 200 de noi locuri de parcare
Pasagerii care apelează la cursele charter, dar și la cele regulate, care circulă pe Aeroportul Internațional Timișoara au din această săptămână la dispoziție 200 de noi locuri de parcare, realizate din fondurile proprii ale AIT. Deschiderea noii locații va schimba și modul de acces în incinta parcării.

Noile locuri de parcare se adăuga celor 1.000 deja disponibile, dintre care o parte destinate angajaților. Lucrările au costat 300.000 și au presupus construcția parcării și realizarea sistemului tehnic de management, inclusiv bariere și automate de plată a parcării. Investiția a fost realizată exclusiv din fonduri proprii. În incinta parcării pot parca autoturisme, dar sunt prevăzute și 6 locuri destinate staționării autocarelor.

„După punerea în funcțiune a acestei noi zone de parcare, Aeroportul Timișoara ajunge să pună la dispoziție în total aproximativ 1.100 de locuri de parcare. Ne-am dorit să finalizăm și să dăm în folosință această parcare în luna iunie, pentru a pune la dispoziția pasagerilor locuri suplimentare în special în perioada sezonului de vară când traficul aerian crește. Parcarea va fi accesibilă și săptămâna viitoare, în timpul mitingului aerian”, a declarat directorul Aeroportului, Daniel Idolu.

Noua parcare a fost realizată în urma unei înțelegeri dintre aeroport și Primăria Ghiroda, pe teritoriul căreia se află locația. Terenul a fost concesionat de la primărie, iar investiția a fost a realizată de cei de la aeroport.

„Această investiție este benefică deoarece face parte dintr-un program mai amplu de dezvoltare a Aeroportului Timișoara. Pentru Ghiroda, aeroportul este o societate importantă, care și desfășoară activitatea pe raza comunei noastre. Investiția este realizată pe terenul ce aparține Primăriei Ghiroda și a fost concesionat de administrația Aeroportului Timișoara”, a declarat Ionuț Stănușoiu, primarul comunei Ghiroda.

Odată cu deschiderea noilor facilități de parcare, va fi suplimentat și numărul de intrări și ieșiri în/din parcare și va fi schimbat fluxul de circulație, pentru a asigura o circulație optimă a autoturismelor. Astfel, intrarea în Parcare se va face prin parcarea nouă, situată în partea dreaptă înainte de sensul giratoriu, iar ieșirea se va asigura prin cele trei bretele de acces din sensul giratoriu.

aeroportul-international-timisoara-ofera-200-de-noi-locuri-de-parcare-7

Tariful pentru parcare rămâne neschimbat, respectiv 2,5 lei/30 de min, însă pasagerii care doresc să staționeze pe o perioadă mai lungă, pot opta pentru abonament achitat în avans, care conferă facilitatea de a evita aglomerația la automatele de plată, precum și un tarif mai avantajos. Plata parcării se poate face la cele 4 automate de parcare amplasate în incinta aeroportului și în parcare. Pe lângă aceste 4 automate de plată, se vor adăuga alte două, cu posibilitatea achitării și prin card bancar. Biroul de taxare parcare din incinta terminalului este dedicat în principal plății abonamentelor de parcare.

Pasagerii care doresc să se deplaseze cu taxi pot alege fie un taxi autorizat de autoritățile aeroportuare, chiar din fața terminalului, fie pot comanda o mașină prin intermediul Biroului de Informații. Este important de reținut faptul că în incinta parcării, chiar în vecinătatea Parcării 2, la o distanță de 70 m de terminal, administrația aeroportului a amenajat o zonă de îmbarcare/debarcare rapidă, cu acces gratuit pentru taximetre, astfel încât șoferii pot să debarce sau să își îmbarce clienții fără a plăti o taxă de acces sau de parcare. De menționat este că în această zonă nu este permisă staționarea, ci doar oprirea de scurtă durată. Suplimentar, și înainte de zona de acces în parcare auto, s-a creat o bandă separată cu peron pentru a facilita debarcarea pasagerilor.

Pentru mai multe detalii despre parcare, tarife, cei interesați pot accesa pagina web www.aerotim.ro. Noua parcare devine funcțională de marți, de la ora 10.34Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor