Dupa o investite de zece milioane de euro, Hamilton a deschis langa Timisoara o fabrica de seringi de cel mai inalt nivel

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Dupa o investite de zece milioane de euro, Hamilton a deschis langa Timisoara o fabrica de seringi de cel mai inalt nivel
ADVERTORIAL. La doar câțiva kilometri de Timișoara, vineri a fost inaugurată o nouă investiție în valoare de zece milioane de euro. Este vorba de noua fabrică a companiei elvețiene Hamilton, cunoscută în întreaga lume pentru produsele medicale realizate. Un număr de 86 de persoane lucrează într-un sediu ultramodern la producerea de seringi cu microlitru – instrumente folosite exclusiv în laboratoarele de cercetare pentru precizia măsurării şi pipetării în gama litrilor.

Prezentă pe piaţa românească încă din anul 2013, unitatea de producţie a elveţienilor de la Hamilton şi-a extins activitatea şi a fost necesară ridicarea unui nou sediu. În acest scop a fost obţinut un teren de peste 9 hectare, pe drumul care leagă centura de ocolire a Timişoarei şi nodul de intrare pe autostradă de la Giarmata, într-o zonă aflată în plină dezvoltare, pe teritoriul comunei timişene. Investiţia realizată se ridică la zece milioane de euro, pe 9,5 hectare, locaţia oferind posibilităţi multiple de dezvoltare ulterioară. Pentru început, aici lucrează 86 de specialişti, în poziţii de operatori, ingineri, tehnicieni şi logisticieni, urmând ca numărul angajaţilor să crească la 200 în perioada următoare.

Fabrica timişeană este a doua a grupului din Europa care realizează seringi cu microlitru, iar produsele ajung în aproximativ 35 de ţări de pe toate continentele, cu excepţia continentului american, acolo unde există o fabrică special pentru această piaţă. În viitor, activitatea va fi dezvoltată, iar gama produselor realizate va fi extinsă.

„Ne vom gândi să extindem continuu portofoliul produselor destinate laboratoarelor şi cercetării, deoarece dorim creşterea pe verticală a produselor fabricate în România”, a declarat Ciprian Ractei, plant operation manager al Hamilton Central Europe.

Compania a anunţat că în acest moment se află într-o perioadă de recrutare de personal, toate persoanele interesate fiind aşteptate să aplice la posturile scoase la concurs.

În cei 60 de ani de existenţă, compania Hamilton şi-a extins activitatea, din Eleveţia, la nivel mondial, ajungând să aibă o echipă de 1400 de angajaţi în sediile din întreaga lume.

Din 2013 este prezentă şi pe piaţa românească, la Timişoara, printr-o unitate de producţie a componentelor pentru seringi cu microlitru. Gama produselor Hamilton la nivel mondial include, pe lângă aceste seringi speciale, senzori pentru producţia biotehnică a medicamentelor, industria alimentară şi epurarea apelor poluate, aparatură medicală utilizată în asistenţa respiratorie în secţiile de terapie intensivă, respectiv elemente de robotică folosite în manipularea automată a lichidelor, destinate aparaturii de laborator.
Regulament de plasare a anunturilor