Dupa ce a amenintat ca mareste chiria, Robu cade la pace cu PSD Timis. Filiala ramane in sediu inca trei ani

De Bogdan Marta
7Comentarii
Dupa ce a amenintat ca mareste chiria, Robu cade la pace cu PSD Timis. Filiala ramane in sediu inca trei ani
© Tion: Dupa ce a amenintat ca mareste chiria, Robu cade la pace cu PSD Timis
Începutul acestui an aducea un circ cât casa între primarul Nicolae Robu și filiala Timiș a PSD. Edilul-șef îi amenința pe social-democrați că le crește chiria pe sediul de pe Splaiul Nicolae Titulescu, ba chiar a organizat o dezbatere publică pe această temă. Până la urmă, primarul a acceptat prelungirea contractului cu un an, iar acum, în baza unor investiții pe care cei de la PSD le vor face, propune prelungirea contractului pentru încă trei ani.

PSD Timiș plătește acum Primăriei Timișoara 1.463 de lei pe lună pentru închirierea impunătoarei clădiri de peste 1.100 de metri pătrați situată pe Splaiul Tudor Vladimirescu. La începutul acestui an, cei de la PSD au cerut prelungirea contractului de închiriere pentru încă trei ani, însă primarul Nicolae Robu a decis retragerea punctului de pe ordinea de zi a Consiliului Local Timișoara înainte ca acesta să fie supus aprobării aleșilor locali, susținând că, în opinia lui, chiria pe care PSD Timiș o plătește Primăriei Timișoara este prea mică. Spre uimirea tuturor, primarul, cunoscut pentru faptul că nu este de acord cu consultarea timișorenilor în afara paginii sale de Facebook, a cerut organizarea unei dezbateri publice, pentru a vedea ce părere au timișorenii despre acest lucru. După o dezbatere unde numărul participanților a fost extrem de mic, Robu a revenit la sentimente mai bune față de PSD și a decis să aprobe prelungirea contractului de închiriere, însă doar pentru un an.

Iată că acum Robu a revenit la sentimente mai bune față de PSD și a introdus în plenul ce va avea loc vineri, 27 iulie, un proiect de hotărâre ce prevede prelungirea contractului de închiriere pentru imobilul amintit de la 31 ianuarie 2019, până în 30 ianuarie 2022. Proiectul are avizul Comisiei de Analiză a Spațiilor cu Altă Destinație, însă nu a fost introdus în dezbatere publică, așa cum susținea Robu la începutul acestui an că ar fi normal de fiecare dată când se discută despre spațiile Primăriei Timișoara.

Motivarea prelungirii acestui contract se regăsește într-o notă transmisă pe 20 iulie de social-democrați, prin care aceștia anunță că au în plan o nouă reabilitare a imobilului, care va costa 30.000 de euro.

„În vederea asigurării condițiilor corespunzătoare de exploatare a clădirii este necesară și oportună realizarea unor lucrări vizând repararea, reabilitarea și igienizarea unor elemente constructive ale acesteia, precum și a instalațiilor interioare. Reparațiile / reabilitările se vor executa la toate cele patru niveluri ale clădirii și vor viza în principal următoarele categorii de lucrări: refacere hidroizolații (subsol), refacere tencuieli (subsol), zugrăveli și vopsitorii, reparații la instalațiile sanitare, reparații la instalațiile electrice, reparații tâmplărie uși și ferestre, înlocuire învelitoare, inclusiv a asterealei lemnoase și țiglelor învelitorii (mansarda). Costul estimativ al execuției lucrărilor este de 30.000 de euro. Având în vedere valoarea considerabilă a lucrărilor și capacitatea relativ limitată de plată a locatarului, apreciem că lucrările se vor întinde pe o perioadă de minim 3 ani calendaristici”, se arată în nota semnată de președintele executiv al PSD Timiș, Călin Dobra.

În condițiile în care toată lumea pare a fi de acord cu acest proiect, este puțin probabil ca acesta să nască dezbateri la vot.

Vă reamintim că Tion.ro sesiza în 2013, în plină eră USL, că PSD Timiș intenționa să cumpere sediul de pe Splaiul Tudor Vladimirescu cu 100.000 de euro, în urma unei evaluări semnată de viceprimarul PSD din acea vreme, Traian Stoia. Proiectul a fost votat de aproape toți liberalii din Consiliul Local Timișoara, cu excepția lui Petrică Folică, care trecuse recent de la PP-DD la PNL, și a căzut din cauza unui singur vot. Ulterior, după ruperea USL, Robu a comandat o nouă evaluare, care a arătat că sediul respectiv ar costa 720.000 de euro, deci de șapte ori mai mult. Social-democrații s-au apărat spunând atunci că prima evaluare a ținut cont de investițiile pe care ei le-au făcut de-a lungul timpului în clădirea situată pe malul canalului Bega.

Articole pe aceeași temă:

S-a dezbătut degeaba problema sediului PSD! Primarul Nicolae Robu a decis că social-democrații merită să mai stea cel puțin un an în sediul de pe malul Begăi, așa că a propus prelungirea contractului de închiriere între primărie și PSD Timiș pentru încă un an. Proiectul a trecut aproape în unanimita...7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor