Dubla aniversare la Liceul Grigore Moisil din Timisoara

De M.S.
Dubla aniversare la Liceul Grigore Moisil din Timisoara
Sărbătoare mare, sâmbătă dimineaţa, la Liceul „Grigore Moisil” din Timisoara. O serie de momente artistice şi depănări de amintiri din cei 50 de ani de existenţă ai acestei unităţi de învăţământ de prestigiu au avut loc în incinta liceului. Evenimentele s-au desfăşurat cu ocazia unei duble aniversări: 50 de ani de când a luat fiinţă unitatea şcolară şi 40 de ani de învăţământ în domeniul informaticii în Timişoara.

„Evenimentul este foarte important tocmai pentru că se reunesc mai multe generaţii şi avem practic o punte între acestea, cu atât mai mult cu cât numărul elevilor s-a triplat prin comasarea cu Şcoala cu clasele I-VII nr. 22”, ne-a spus profesoara Oana Codruţa Tomescu, consilier de imagine al Liceului „Grigore Moisil”.

Tot legat de comasarea liceului cu Şcoala nr.22, directoarea instituţiei, Sanda Junea, a adăugat: „Acest eveniment a fost bine primit. După unificare şcoala şi-a păstrat numele. Prin unificarea celor două şcoli cu un bun renume se intenţionează ridicarea nivelului rezultatelor şcolare, astfel încât Timişoara să beneficieze de un adevărat centru de performanţă în educaţie şi instruire pentru tânăra generaţie”.

Pentru marcarea celor două evenimente importante au avut loc o serie de momente artistice susţinute de elevii licelului, dar şi depănări de amintiri despre cum era înainte unitatea de învăţământ.

Prezent la dubla aniversare a Liceului „Grigore Moisil”, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Timiş, Marin Popescu, a înmânat conducerii liceului o plachetă în semn de preţuire pentru tot ceea ce au făcut profesorii pentru elevi. „Este un eveniment major. Aţi creat o cultură organizaţională puternică, iar rezultatele liceului sunt pe măsură”, a menţionat Popescu.

Liceul „Grigore Moisil” din Timişoara a fost printre unităţile şcolare cu cea mai mare promovabilitate la examenul de bacalaureat din Timiş, iar una dintre elevele liceului a obţinut cea mai mare medie din judeţ, 9,96. În acest liceu învaţă peste 1500 de elevi. Clădirea Liceului „Grigore Moisil” a fost construită în anul 1961, iar prima denumire a acestuia a fost „Liceul Teoretic nr. 7”.

Numele unităţii de învăţământ a mai fost schimbat de două ori, iar în anul 1990 a primit denumirea de „Liceul de Informatică”, la care s-a adăugat numele academicianului “Grigore Moisil”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor