Drumul care va asigura un acces mai rapid spre granita cu Serbia intra in reabilitare

De Adrian Panduru
3Comentarii
Drumul care va asigura un acces mai rapid spre granita cu Serbia intra in reabilitare
© Foto: arhivă
Un drum care va asigura un acces mai rapid și mai facil către frontiera cu Serbia va fi modernizat. Este vorba despre cei 20 de kilometri ai drumului județean 593, dintre localitățile Peciu Nou, Giulvăz și Foeni, care vor fi reabilitați.

Vor fi modernizați 20 de kilometri din drumul județean 593, care trece prin Peciu Nou, Giulvăz și Foeni cu aproape 32 milioane de lei, din care 85 la sută reprezintă bani europeni, fonduri nerambursabile. Pe lângă modernizarea suprafeței de rulare se va realiza marcajul longitudinal, se vor monta 32 de indicatoare rutiere, 21 de borne kilometrice, 185 de borne hectometrice și parapete de tip semigreu.

„Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea accesului populației din regiunea vizată de proiect la rețeaua TEN-T, în condițiile asigurării unor condiții sporite de siguranță și de confort a circulației rutiere pe DJ 593. DJ 593 se va conecta cu rețeaua TEN-T prin DN 59 B, la km 31+500, în Foeni. Unul dintre beneficiile acestei lucrări este scurtarea legăturii între cele două capitale culturale europene din 2021, Timișoara și Novi Sad. Cred că va fi un drum extrem de circulat”, a spus Călin Dobra președintele Consiliului Județean Timiș.

Proiectul de modernizare a drumului județean 593, în valoare de 31,79 milioane de lei, este finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională cu 26,67 milioane de lei, iar de la bugetul național cu 4,07 milioane de lei. CJ Timiș constribuie cu 2 la sută din valoarea proiectului.

Proiectul tehnic este în curs de elaborare, în iulie se va finaliza, iar apoi urmează să fie contractată execuția lucrării. În octombrie ar putea fi anunțată firma care va executa lucrarea. Termenul de finalizare a lucrării este sfârșitul anului 2020.

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor