Drumarii dau vina pe deszapezire pentru gropile de pe strazi. Conducerea primariei: Nu putem spune ca e orasul plin

De Roxana Deaconescu
14Comentarii
Drumarii dau vina pe deszapezire pentru gropile de pe strazi. Conducerea primariei: Nu putem spune ca e orasul plin
© Tion: Drumarii dau vina pe deszapezire pentru gropile de pe strazi
Ca în fiecare an, la final de iarnă, pe străzile Timișoarei apar nenumărate gropi. Se produce fenomenul de îngheț-dezgheț, lucru cunoscut de toți cei implicați în administrația unui oraș. Uneori nu ajută nici calitatea asfaltului. Anul acesta însă, conducerea primăriei dă vina pe soluția folosită pentru deszăpezire și pe calitatea asfaltului. Așa spun drumarii, aparent. La Timișoara a nins doar câteva zile.

Reprezentanții Primăriei Timișoara recunosc că sunt multe gropi în oraș, dar spun că nu se poate spune că s-a umplut orașul de gropi. Cine e de vină? Drumarii s-ar fi plâns la primărie că principala cauză ar fi soluția folosită pentru deszăpezirea orașului. Aceasta deși a nins doar câteva zile în Timișoara.

„Constat că drumuri, altă dată impecabil, au ajuns, după această perioadă scurtă de frig, în care am avut și zăpadă, în care s-a făcut și deszăpezire, cu substanțe diverse, au ajuns cu un număr supărător de mare de gropi. Nu putem spune că e orașul plin de gropi, dar noi am avut drumurile oglindă, erau impecabile astă toamnă. În astfel de zone unde totul era impecabil, văd gropi. Drumarii spun că de vină este soluția cu care s-a dat la deszăpezire, că cine știe ce conține, ce concentrație n-o fi fost cum trebuie și de aceea s-a degradat asfaltul în anumite puncte. Nu știu care este adevărul, însă este foarte supărător să vezi așa ceva”, susține primarul Timișoarei.

Reprezentanții primăriei spun că sunt conștienți că reparațiile făcute nu țin, dar spun că nu îi pot lăsa pe oameni să facă slalom printre gropi. Ei promit însă că se va interveni serios, de îndată ce vremea va permite decopertări și reasfaltări.

De întreținerea și reparațiile străzilor din oraș se ocupă SDM, care face și reparațiile. Societatea de Drumuri Municipale, al cărui unic acționar este Consiliul Local Timișoara, este stăpână absolută pe străzile urbei. Tot SDM face și deszăpezire, alături de Retim însă. La fel cum toarnă și covor asfaltic pe șoselele Timișoarei.

„Am cerut SDM să facă reparațiile, cu acest risc că într-o săptămână sau nu știu cât de la efectuarea unei intervenții se impune o alta. Sunt și eu intrigat că pe străzi unde era oglindă, era chiar un asfalt exemplar, s-au produs astfel de stricăciuni într-o perioadă scurtă totuși de frig și în care s-a intervenit în câteva zile cu substanțe. Nu știu exact care este cauza, drumarii susțin că ei au lucrat cum scrie la carte, cu asfalt de calitate, și dau vina pe substanțele folosite la deszăpezire. O să lămurim lucrurile, lucrările sunt în garanție, trebuie să fie făcute intervențiile reparatorii și ați văzut că s-a intervenit, numai că ați văzut că nu ține ce se face prin simplă plombare. Și eu sunt contrariat, la fel ca și cetățenii, pentru că acum câteva luni eram încântați să mergem în zonă, unde totul era foarte frumos. Înclin să cred că ceva n-a fost în regulă cu calitatea asfaltului, aici, unde au apărut astfel de gropi”, a mai spus edilul.

Vă reamintim, dacă găsiți vreun crater în asfalt și credeți că reprezentanții primăriei nu ajung să-l vadă, puteți să trimiteți imagini direct pe adresele de e-mail ale șefilor din primărie: culita.chis@primariatm.ro sau ioan.ganciov@primariatm.ro.

Articole pe aceeași temă:

Inaugurat cu cvartet de coarde și o adevărată mândrie a Primăriei Timișoara, Pasajul Michelangelo are parte de prima lui groapă. E adevărat, nu este chiar un crater, este o „gropiță”, care se poate face oricând mai mare, dacă nu se intervine. Pe străzile orașului sunt însă adevărate cratere, dar une...14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor