Drumarii banateni au primit un utilaj modern pentru marcarea drumurilor din administrare

De Marcel Hoster
4Comentarii
Drumarii banateni au primit un utilaj modern pentru marcarea drumurilor din administrare
© Foto: Tion
Drumarii bănăţeni vor putea face şoselele aflate în administrare mai sigure. Ei au primit un utilaj de marcat carosabilul, parte a unui contract de peste trei milioane de lei.

Toate Direcţiile de Drumuri şi Poduri din România au primit câte un utilaj special cu ajutorul căruia se vor putea marca rapid şoselele. Sunt şapte asemenea utilaje achiziţionate în cadrul unui contract de 3.126.200 de lei, fără TVA. Cele 7 utilaje tip Hofmann H33-4 sunt repartizate celor șapte Direcții Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) din București, Craiova, Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov, Iași și Constanța.

Una dintre mașinile de marcaj a ajuns marţi în custodia DRDP București, unde a avut loc și o sesiune de instructaj privind utilizarea acesteia, iar utilajul repartizat DRDP Timișoara a fost deja dat în folosință.

Compania de Drumuri nu a mai avut achiziționate până acum asemenea utilaje specializate de marcaj rutier și a depins în totalitate de contractele pentru execuția de marcaje rutiere încheiate cu operatori economici privați. Marcajele rutiere, alături de sistemele de semnalizare rutieră verticală, fac parte din ansamblul de măsuri pe care CNAIR trebuie să le întreprindă permanent pentru a asigura și îmbunătăți condițiile de siguranță rutieră și de fluidizare a traficului pe drumurile naționale și autostrăzi.

Achiziția acestor utilaje va permite intervenția rapidă la orice eveniment și marcarea corectă a zonei respective, asigurând astfel condițiile de siguranță necesare desfășurării traficului. Utilajele achiziționate execută toată gama de marcaje rutiere necesare – longitudinale duble sau simple sau, după un anumit pas, marcaje diverse (scuaruri, parcări, etc) și au costuri de operare scăzute.

Cumpărarea utilajelor pentru marcarea şoselelor se înscrie în planul de retehnologizare a CNAIR, demarat în anul 2014, care prevede redotarea companiei cu o nouă gamă de mașini și utilaje specifice lucrărilor de reparații și întreținere a drumurilor. Planul presupune achiziționarea anuală și etapizată a mai mult de 1.000 de mașini și utilaje, până la această dată fiind achiziționate mai mult de 750 de mașini și utilaje.

Prin achiziția utilajelor proprii, compania nu intenționează să participe la licitații pentru contracte privind întreținerea drumurilor, ci doar să intervină prompt acolo unde situația o impune.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor