Drama angajatilor STPT, pierduta in schimbarile mai mult sau mai putin politice de la nivelul conducerii

De Roxana Deaconescu
20Comentarii
Drama angajatilor STPT, pierduta in schimbarile mai mult sau mai putin politice de la nivelul conducerii
© Tion: Drama angajatilor STPT, pierduta in schimbarile mai mult sau mai putin politice de la nivelul conducerii
Schimbări de șefi peste schimbări de șefi la STPT, dar cei peste 900 de angajați ai societății nu au mai văzut niciun leu în cont de cel puțin o lună. STPT este în urmă cu două luni la plata salariilor, iar oamenii care conduc mijloacele de transport în comun au decis să tragă din nou un semnal de alarmă.

Mai mulți cititori Tion.ro, angajați în cadrul STPT, ne-au scris pe adresa redacției dorind să atragă din nou atenția asupra situației fără precedent de la societate. Oamenii nu și-au primit salariile de două luni, iar conducerea societății nu poate face nimic. Nu și-a primit banii de la primărie.

„Am văzut că domnul Robu este în concediu și postează melodii pe Facebook. Noi sperăm că se distrează, în timp ce noi suntem la datorie zi de zi, deși nu ne-am luat banii de două luni”, ne-a scris un cititor.

O altă cititoare spune că este inadmisibilă situația de la STPT și că, deși știe că nu se va rezolva nimic, vrea să tragă un semnal de alarmă.

„Vă contactez din nou cu rugămintea de a aduce în atenția cititorilor și, mai mult, a autorităților din acest oraș, faptul că lipsa salariilor angajaților STPT continuă… este ceva de nedescris ce se întâmplă. Au fost schimbările acelea cu conducerea, s-au dat niște bani, însă nu s-a ajuns la zi niciodată, ci doar cu o lună în urmă… în acest moment sunt din nou 2 luni de când angajații nu și-au văzut salariile și mai bine de o lună de când n-au mai primit nici un ban. Este bătaie de joc ce fac primăria și conducerea STPT cu cei care au grijă ca locuitorii acestui oraș să se plimbe în siguranță cu mijloacele de transport în comun. Este vară, e vremea concediilor… dar doar pentru «cei de sus», căci «cei de jos» nu au cu ce să meargă în concediu”, ne-a scris femeia.

Potrivit ultimelor declarații ale primarului Nicolae Robu, ar urma să se plătească salariile în 13 august, după ce primăria primește banii cuveniți din cotele defalcate pe impozitul pe venit. Aceeași afirmație o face și noul director al STPT, Nicu Bitea.

„Așa cum a spus și domnul primar, luni, în data de 13, se vor plăti salariile”, ne-a spus Bitea. Nimeni nu poate garanta însă faptul că cei peste 900 de angajați ai Societății de Transport Public Timișoara își vor primi toți banii sau vor căpăta lefurile tot cu țârâita, ca și până acum.

Problemele la STPT au început în toamna anului trecut, de când primăria n-ar mai fi avut bani să deconteze toate subvențiile. Primarul Robu a spus în repetate rânduri că au fost cheltuieli foarte mari în urma furtunii din septembrie 2017 și că Guvernul PSD nu a virat banii promiși, astfel că municipalitatea a trebuit să dea bani din bugetul local pentru diversele reparații. Cei peste 900 de angajați ai STPT au rămas fără bani de Crăciun, iar la începutul anului au fost hotărâți să facă grevă. Au fost liniștiți însă de conducerea societății.

La sfârșitul lunii mai, fostul director al STPT, Ioan Goia, a fost demis de Consiliul de administrație al societății, în care au ajuns mai mulți colegi de partid cu primarul Nicolae Robu. În locul lui a fost numit Sorin Supuran, tot un liberal, care însă n-a avut viață lungă la STPT. Supuran a fost și el demis, la sfârșitul lunii iulie, tot de Consiliul de administrație, care l-a pus în loc pe Nicu Bitea, apropiat al primarului Robu și fost director adjunct al STPT.

Lui Supuran i s-a imputat neplata salariilor angajațiilor, un motiv ilar, având în vedere că problemele financiare ale societății datează dinaintea venirii lui în funcție și au fost cauzate în special de Primăria Timișoara, care a acumulat o datorie de aproape 14 milioane de lei. Un al doilea motiv pentru care membrii CA au cerut capul lui Supuran a fost faptul că ar fi cerut un salariu mai mare. Conform surselor noastre, demiterea lui Supuran s-a făcut la cererea expresă a primarului Nicolae Robu. CA s-a întrunit când Supuran era plecat din țară.

Articole pe aceeași temă:

Instalat la finele lunii mai în funcția de director al STPT în locul lui Ioan Goia, Sorin Supuran nu a rezistat foarte mult. El a fost demis, vineri dimineața, într-o ședință a Consiliului de Administrație STPT convocată de urgență. Supuran a rezistat astfel doar două luni în funcția de director ...
Fostul director STPT Sorin Supuran trage un semnal de alarmă în privința vaporașelor, chiar înainte ca acestea să transporte sute sau poate chiar mii de călători pe Bega. El dă de înțeles că starea tehnică a acestora este precară. Într-o postare pe Facebook făcută joi dimineața, Supuran cere repr...
Urmările „cutremurului” de vineri din cadrul STPT au început să se facă simțite în noaptea de vineri spre sâmbătă și sâmbătă dimineața. Robu a inițiat un nou sondaj pe pagina sa de Facebook, iar Sorin Supuran i-a luat la rând pe cei care l-au săpat și anunță că va face cunoscut raportul de audit int...
Primarul Nicolae Robu susține că nu a avut nimic de-a face cu demisia lui Sorin Supuran de la conducerea STPT și că nici nu a fost informat despre toate nemulțumirile Consiliului de Administrație. Mai mult, Robu consideră stupid faptul că lui Supuran i s-a imputat neplata salariilor și afirmă că nu ...20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor